juvenil idiopatisk artritt-behandling oversikt

Behandling mål for juvenil idiopatisk artritt (JIA) er å redusere barnets leddsmerter og for å forhindre uførhet. Fysioterapi og medisin er grunnlaget for medisinsk behandling for JIA.

Legen din vil sette opp et behandlingsteam. Det kan være en barnelege, en øyelege, en revmatolog, og en fysisk og / eller ergoterapeut.

Behandling kan inkludere

Hvis du vil vite mer, se Hjem behandling og annen behandling.

Fysioterapi. Regelmessig mosjon og range-of-motion øvelser vil bidra til å opprettholde felles utvalg og muskelstyrke og forebygge kontrakturer; Ergoterapi. En ergoterapeut (OT) kan hjelpe barnet ditt med å lære måter å gjøre egenomsorg aktiviteter, lek, og ta del i skolen uten å gjøre symptomene verre; Balansering hvile og aktivitet. Bland ekstra naps eller rolige tider med aktivitet hver dag; Hjelpemidler. Disse kan hjelpe barnet ditt holde på, åpne, lukke, flytte eller gjøre ting lettere; En smerte forvaltningsplanen. Dette kan hjelpe deg og barnet kontroll smerter forårsaket av JIA.

Medisin vil være en viktig del av barnets behandling.

Hvis du vil vite mer, se medisiner.

Behandlingen avhenger av type og alvorlighetsgrad av JIA. Selv når JIA er ukomplisert, kan det berørte barnet trenger år med medisinsk behandling eller checkups. For å sikre at ditt barns omsorg er hensiktsmessig for den fasen av sykdommen, samarbeider tett med det medisinske teamet. Lær så mye du kan om ditt barns sykdom og behandling. Og holde tidsplanen med medisin og mosjon.

Inflammatorisk øyesykdom kan utvikle hos barn med JIA. Denne formen for øyesykdom generelt har ingen symptomer og kan føre til en permanent reduksjon i syn eller blindhet. Så en del av ditt barns behandling plan bør være regelmessige kontroller med øyelege.

Ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) er sannsynlig å være den første medisinen brukes til å redusere betennelse og smerte; Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs) kan brukes, særlig hvis barnet ikke får lindring av NSAIDs; En kortikosteroid injeksjon i en joint også kan brukes til å redusere betennelse, spesielt hvis barnet har oligoarticular JIA; Kombinasjoner av legemidler kan også anvendes.