italiensk diett hemmeligheter

Vi har alle hørt om hvordan den franske kosthold og livsstil å beskytte Frenchwomen (og menn) fra fedmeepidemien som plager oss men hva med de andre middelhavslandene – som Italia, der fedme er sjelden til tross for en overflod av pasta og andre lekre retter? Er det italienske diett hemmeligheter vi kan lære av også?

Studier viser at en middelhavsstil diett har mange helsemessige fordeler, fra å redusere risikoen for hjertesykdom og kreft, til å leve et lengre liv. Men noe må bli tapt i oversettelsen. Mange av mange mennesker i verdens favoritt italienske matvarer, som ost-laden pepperoni pizza og fettuccini Alfredo, er alt annet enn sunt.

På en siste tur til Italia, bestemte jeg meg for å se for meg hva italienernes diett hemmeligheter var. Min tur startet i Nord-Italia, i Toscana-regionen, og endte 12 dager senere lenger sør på Amalfikysten. Min oppgave var hvile, avslapping – og finne ut hvordan italienerne klarer å nyte lekre middelhavs mat, men likevel opprettholde en sunn vekt.

Det ble raskt klart at italienerne, som andre Middelhavet kulturer, vet å virkelig nyte opplevelsen av å spise. De slappe av og sosialisere mens du spiser i timevis, over lunsj og / eller middag og kaffe. Likevel sitter ved bordet i lange perioder ikke ut til å føre til overdreven spising eller drikking.

Før og etter middag, mange italienere engasjere seg i passagiata, en rolig spasertur gjennom byen. Generasjoner gå sammen, snakke og holde i live en kjær tradisjon.

Det ble også klart at den typiske italienske kostholdet er svært forskjellig fra det du ser på en italiensk restaurant meny. Italienerne nyter et kosthold rikt på frukt, grønnsaker, bønner, fisk, fjærkre, olivenolje, tomater, hele korn, meieriprodukter, rødvin – og de spiser lite rødt kjøtt.

Vanligvis italienerne starte dagen med en relativt liten frokost med kaffe med melk (i stedet for krem ​​eller halvt om halvt) sammen med kornblanding eller en croissant, en liten kjeks. Lunsj varierer fra familie til familie og hele landet, men vanligvis består av en “første plate” og “andre plate,” for eksempel en sandwich og salat, eller en liten tallerken pasta etterfulgt av et lite stykke fisk eller kylling og grønnsaker .

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …