irritabel tarm syndrom (IBS) hjem behandling

For de fleste som har irritabel tarm syndrom (IBS), kan hjemmebehandling være den beste måten å håndtere symptomene. Det er også nyttig å lære alt du kan om IBS, slik at du kan bedre dele dine bekymringer og spørsmål med legen din.

I mange mennesker som har IBS, kan spise utløse symptomer. Men for folk flest, er det ikke en viss type mat som utløser symptomene.

Øke mengden av fiber i kosten kan bidra til å kontrollere forstoppelse. High-fiber matvarer inneholder frisk frukt (bringebær, pærer, epler), friske grønnsaker (gulrøtter, grønne blader), hvetekli, og hel-korn brød og korn. Bønner som nyre, pinto, og garbanzo er også høy-fiber matvarer. (Så er grønnsaker som erter, kål og brokkoli.) Men de bør nok unngås hvis gass er en av dine symptomer.

Hvis du har problemer med å få nok fiber i kosten din, kan du ta en fiber supplement som psyllium (for eksempel Metamucil) eller hvete dekstrin (for eksempel Benefiber). Hvis du tar en fiber supplement, lese og følge alle instruksjonene på etiketten. Også, sørg for å drikke rikelig med væske, nok slik at urinen er lys gul eller klart som vann.

Du kan ta skritt for å gjøre det mindre sannsynlig at visse matvarer vil forårsake symptomer. For eksempel, unngå eller begrense gassproduserende matvarer (inkludert bønner og kål), sukkerfri tyggegummi og godteri, koffein og alkohol.

Får mer mosjon kan gjøre symptomene mindre alvorlige. Øvelse også kan forbedre livskvaliteten (spesielt hvor godt du sover, din energi nivå, og din emosjonelle og sosiale liv). 4

Får mer mosjon trenger ikke å være vanskelig. I en studie, folk med IBS økt aktivitetsnivå ved å legge 20 til 60 minutter med moderat-til sterk intensitet fysisk aktivitet, 3 til 5 dager i uken. De gjorde aktiviteter som svømming, jogging, sykling og turgåing.

I gruppen som ikke øke aktivitetsnivået, flere personer hadde en økning i sine IBS symptomer. Disse menneskene var ikke aktiv, og sine symptomer verre. 4