introdusere fast føde til barnet ditt – emneoversikt

Morsmelk eller morsmelkerstatning er den eneste maten babyer trenger for de første 6 månedene av livet, noe som medførte at fast føde kan bli gradvis innført. Ideelt sett vil barnet bli matet bare morsmelk før 6 måneders alder. Før du begynner å tilby fast føde, snakk med legen din. Han eller hun vil ønske å være sikker på at barnet ditt er fysisk og utviklingshemmede klar. Og selv om morsmelk få best mulig ernæring, vil de sannsynligvis trenger visse vitamin eller kosttilskudd for å opprettholde eller forbedre sin helse. Morsmelk trenger 400 IE vitamin D hver dag fra et supplement. Formel-matet babyer kan også trenge en vitamin D supplement, avhengig av hvor mye formel de drikker hver dag. Snakk med legen din om hvor mye og hvilke kilder til vitamin D er riktig for din baby. Etter 4 måneders alder, vil barnet sannsynligvis ikke får nok jern fra morsmelk alene. Legen din kan forskrive en flytende jern supplement til barnet ditt får nok jern fra jern-forsterkede formler eller mat høy i jern. Brysternærte babyer født for tidlig kan være foreskrevet en flytende jern supplement etter en måneds alder.

Når du og legen din har bestemt babyen er klar til å begynne å spise fast føde, holde disse generelle retningslinjene i tankene.

Er 6 måneder gammel; Demonstrerer en nysgjerrighet om fast føde og familiens spiseatferd; Har begynt å gå over fra å bruke suge refleks for å svelge og som ikke presse en skje eller et annet objekt med tungen når den plasseres i munnen; Kan sitte med støtte; Har god hode og nakke kontroll.

Vanligvis jern-forsterkede, er single-korn spedbarn frokostblanding tilbys først. Deretter most eller moste frukt, grønnsaker og kjøtt tilbys. Rekkefølgen i hvilken mat er introdusert, er ikke kritisk. Men bare legge en ny mat på en gang, og vente noen dager før du legger den neste nye maten. Ikke legg til kornblanding til flasker. I stedet skje-mate babyen en blanding av korn og morsmelk eller morsmelkerstatning, gradvis å gjøre blandingen tykkere. Sørg for å inkludere matvarer rike på vitamin C, som hjelper barnet å absorbere jern. ; Mate babyen en liten mengde-ca 1 ts (5 ml) til 2 ts (10 ml) -av en ny type mat for et par dager sammen med matvarer han eller hun har allerede spist. Observere barnet ditt før innføring en ny mat. Dette er spesielt viktig hvis noen familiemedlemmer har matallergier eller andre allergier. 2 Denne strategien hjelper deg raskt identifisere en mat som kan være årsaken en reaksjon, som utslett, oppkast eller diaré. Egg, melk, hvete, soya og peanøtter forårsaker de fleste allergiske reaksjoner hos barn; Sørg for at mat er anstrengt eller most, og at det ikke er noen brikker som kan føre barnet til å kvele; Begynne å tilby fingermat når babyen har begynt å spise fast føde også. Eksempler er tørt korn, crunchy toast, godt kokte nudler, små biter av kylling, eggerøre, og små biter av banan; Ikke mate babyen direkte fra mat krukke. I stedet satte noe av maten på en liten tallerken. På den måten vil bakterier fra babyens munn ikke komme ned i glasset og ødelegge mat som er igjen i glasset; Når du først starter, må du ikke velge matvarer med blandede teksturer, for eksempel buljong med grønnsaker. Slike måltider er det vanskeligste for en baby å spise.