interstitiell cystitt / smertefull blære

Inkontinens / OAB Trender

Interstitiell cystitt (IC) er en tilstand som resulterer i tilbakevendende ubehag eller smerter i blæren og rundt bekkenet. Symptomene varierer fra sak til sak, og selv i samme individ. Folk kan oppleve mild ubehag, trykk, ømhet eller intense smerter i blæren og bekkenregionen. Symptomene kan være et presserende behov for å urinere (haster), en hyppig behov for å urinere (frekvens), eller en kombinasjon av disse symptomene. Smerte kan endre seg i intensitet som blæren fylles med urin eller som den tømmer. Kvinners symptomer ofte bli verre under menstruasjon. De kan noen ganger oppleve smerte med vaginalt samleie.

Fordi IC varierer så mye i symptomer og alvorlighetsgrad, de fleste forskere mener at det er ikke bare én, men flere sykdommer. I de senere år har forskere begynt å bruke begrepet smertefull blære (PBS) for å beskrive tilfeller med smertefulle urin symptomer som kanskje ikke oppfyller de strengeste definisjonen av IC. Begrepet IC / PBS omfatter alle tilfeller av urinveisproblem som ikke kan tilskrives andre årsaker, for eksempel infeksjon eller urin steiner. Begrepet interstitiell cystitt, eller IC, brukes alene når de beskriver tilfeller som oppfyller alle de IC kriterier fastsatt av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK).

Etter en lang dag, har du slo seg ned for en komfortabel natts søvn. Du bare drivende utenfor når du plutselig føler en varm fuktighet mellom bena – noe du ikke har følt siden du var ca 5 år gammel. Du har våt sengen; For de om lag 16% av personer over 18 år som har en overaktiv blære (OAB), kan denne type opprivende hendelsen blitt en vanlig foreteelse. Selv om de gjør det på do i tide, våkner de opp så ofte for å urinere på at de ikke får en …

I IC / PBS, kan blæreveggen bli irritert og bli arrete eller stiv. Glomerulations (presisere blødning forårsaket av tilbakevendende irritasjon) vises ofte på blæreveggen. Hunner s sår er til stede i 10 prosent av pasientene med IC. Noen mennesker med IC / PBS finne at blæren ikke kan holde mye urin, noe som øker hyppigheten av vannlating. Frekvens, er imidlertid ikke alltid spesielt relatert til blæren siz; mange mennesker med alvorlig frekvens har normal blærekapasitet. Personer med alvorlige tilfeller av IC / PBS kan urinere så mange som 60 ganger om dagen, inkludert hyppig nattlig vannlating (nokturi).

IC / PBS er langt vanligere hos kvinner enn hos menn. Av de anslagsvis 1 million mange mennesker i verden med IC, opp til 90 prosent er kvinner.

Noen av symptomene på IC / PBS likne de av bakteriell infeksjon, men medisinske tester indikerer ingen organismer i urinen hos pasienter med IC / PBS. Videre gjør pasienter med IC / PBS ikke svare på antibiotikabehandling. Forskere jobber med å forstå årsakene til IC / PBS og for å finne effektive behandlinger.