interstitiell cystitt (IC) og blæren smerte: symptomer, årsaker, diagnostisering og behandling

Inkontinens / OAB Trender

Interstitiell cystitt (IC), ofte kalt smertefull blære syndrom, er en vanskelig tilstand. Det er tøft å diagnostisere, og selv om behandlinger kan gjøre livet med det bedre, er det ingen kur.

Av Jen MatlackWe åpne opp rundt fire hysj-hysj forhold – fra tisser buksa til latterlig tunge perioder – at millioner av kvinner lider i stillhet. Kanskje til og med deg.

Uansett hva det heter, interstitiell cystitt symptomer bringe mange utfordringer. Sykdommen kan påvirke ditt sosiale liv, trening, søvn, og til og med evne til å arbeide.

Til tross for dette, kan du fortsatt arm selv med fakta og behandlinger for å holde symptomene i sjakk.

IC er et kronisk problem blære. Blæren holder tisse etter nyrene har avgrenset det, men før du tisser det ut. Denne tilstanden fører til smerter og press under navlen. Symptomene kan komme og gå. Eller de kan være konstant.

Interstitiell cystitt fører haster, ofte smertefulle bad turer. Du må kanskje tisse så mange som 40-60 ganger om dagen i alvorlige tilfeller. Det kan også holde deg oppdatert om natten.

Disse varierer fra person til person med IC. De kan endres hver dag eller uke eller somle i måneder eller år. De kan selv gå bort uten behandling.

vanlige symptomer

Blæren smerte folk føler med IC kan variere fra en kjedelig verke til piercing smerte. Peeing kan føles som litt brodd, eller det kan føles som alvorlig brenning.

Alle mennesker med det har en betent blære. Ca 5% til 10% av mennesker får sår i blæren.

Ting som kan gjøre symptomene verre