inhalert insulin: kan jeg ta insulin uten en nål?

diabetes Trender

Forskere, leger og personer med diabetes er enige om at injisert insulin fungerer godt for å håndtere sykdommen. De vil trolig også si at å få insulin inn i kroppen din gjennom noe annet enn en nål ville være enda bedre.

Når fjernsynets perennially populære Mary Richards gikk inn WJM sin Minneapolis redaksjon i 1970, gjorde hun mer enn å vise verden en eneste jente kunne “gjøre det på egen hånd.” Den prisbelønte skuespilleren som spilte henne – Mary Tyler Moore – viste oss også diabetes og en karriere kan eksistere; Moore ble diagnostisert med voksen-utbruddet type 1 diabetes i 1960, flere år før hennes Emmy-vinnende showet begynte. Men det stoppet ikke Moore fra å forfølge sin karriere eller snu verden på med et smil …

Ideen om å puste inn insulin har eksistert i flere tiår. Det var ikke før på 1990-tallet at forskere har gjort det mulig.

Med en inhalator mye som dem som mennesker med astma bruk, puster du en fin insulin pulver inn i lungene. Der går det blodet gjennom små blodkar.

I juni 2014 godkjente FDA Afrezza. Det er en inhalator med pre-målt, hurtigvirkende insulin du bruker før måltider.

Det er ikke for diabetes nødhjelp som diabetisk ketoacidose (DKA). Vanlige bivirkninger av inhalert insulin er lavt blodsukker, hoste, og en skrapete eller sår hals.

Hvis du har type 1 diabetes, vil du fortsatt trenger å ta langtidsvirkende insulin, også, for å bidra til å kontrollere blodsukkeret.

Hvis du røyker eller du har en lungesykdom, som for eksempel astma eller KOLS, bør du ikke bruke inhalert insulin.

FDA godkjente den første inhalert insulin, Exubera, i september 2006. Folk som hadde type 1 eller type 2 diabetes kan bruke den.

Men stoffet er maker tok den av markedet i oktober 2007, fordi det ikke synes å ta på med pasienter. Folk trodde inhalatoren var for stor og klumpete. (The Afrezza inhalator er mye mindre.) Senere ble FDA bekymret for at Exubera kan forårsake lungeproblemer, inkludert kreft.

KILDER

MedlinePlus: “Drug Information. Insulin human (rDNA Origin) Innånding”

FDA: “FDA godkjenner Afrezza å behandle diabetes.”

Medscape: “inhaleres Insulin en” spill-veksler ‘? “