infrarød koagulering for hemorroider: prosedyre og utvinning

Infrarød fotokoagulasjon (også kalt koagulasjon terapi) er en medisinsk prosedyre som brukes til å behandle små og mellomstore hemorroider. Denne behandlingen er bare for interne hemorroider. Under prosedyren, bruker legen et apparat som skaper en intens stråle av infrarødt lys. Heat skapt av infrarødt lys forårsaker arrvev, som kutter blodtilførselen til hemorrhoid. Hemorrhoid dør, og et arr skjemaer på veggen i endetarmen. Arrvev holder nærliggende vener på plass slik at de ikke bule inn i endetarmen.

Denne medisinske prosedyren kan gjøres med andre enheter, for eksempel en laser eller elektrisk strøm, som også kuttet en hemorrhoid blodtilførsel.

Infrarød fotokoagulasjon er gjort i et legekontor. Du kan føle varmen og noen smerte under inngrepet. Etterpå kan du ha en følelse av fylde i nedre del av magen. Eller du kan føle deg som om du trenger å ha avføring.

Blødning fra anus oppstår 7 til 10 dager etter inngrepet, når hemorrhoid faller av. Blødning er vanligvis liten og stopper av seg selv.

Du kan bruke milde smertestillende midler og sitte i et grunt kar med varmt vann (sitz bad) i 15 minutter om gangen for å lindre ubehag; For å redusere risikoen for blødninger, unngå å ta aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) for 4 til 5 dager både før og etter infrarød koagulasjon; Legene anbefaler at du tar avføring myknere som inneholder fiber for å sikre jevn avføring. Hvis du belastningen under avføring, kan hemorroider komme tilbake.

Leger anbefaler koagulasjon terapi i tilfeller der små interne hemorroider fortsetter å forårsake symptomer etter hjemmebehandling.

Infrarød fotokoagulasjon fungerer for ca 7 til 10 av 10 personer som har det. Men forbedringer kan ikke vare. Og to av 10 mennesker kan trenge kirurgi. 1

Risiko for koagulasjon terapi inkluderer

Suksessen til koagulasjon terapi avhenger i stor grad av legens kompetanse og din evne til å gjøre endringer i daglige avføringsmønster som vil gjøre passerende avføring lettere.

Koagulering behandling er kostbar. Men det koster mindre enn kirurgi som krever et sykehus opphold og tid borte fra jobb.

Ikke alle leger har erfaring eller utstyret som trengs for å gjøre koagulasjon terapi. Dette kan hjelpe deg å avgjøre hvilken prosedyre for å velge. Spør legen din hvilken prosedyre han eller hun har gjort mest, hvor mange ganger han eller hun har gjort inngrepet, og hvor fornøyd folk har vært med resultatene.

Lasere har ikke vist seg å være mer effektive enn andre former for behandling. Prosedyrer ved hjelp lasere er mye dyrere, ta lengre tid, og kan skade omkringliggende vev og forårsake mer arrdannelse.

Fullfør spesiell behandling skjema (PDF) (Hva er et PDF-dokument?) For å hjelpe deg å forstå denne behandlingen.

Reese GE et al. (2009). Hemoroider, søk dato mai 2008. Online versjon av BMJ Clinical Evidence: http: //www.clinicalevidence.

Anne C. Poinier, MD – Internal Medicin; Kenneth Bark, MD – generell kirurgi, tykktarms- og endetarms Surgery

14 november 2014

Betydelig smerte under prosedyren; Blødning fra anus; Infeksjon i analområdet; Midlertidig manglende evne til å urinere.