inflammatorisk tarmsykdom under svangerskapet – emneoversikt

De fleste kvinner som har inflammatorisk tarmsykdom (ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom) kan ha en normal graviditet og levere en sunn baby. IBD påvirker ikke graviditet i seg selv. I de fleste tilfeller, hvis en kvinne som har inflammatorisk tarmsykdom (IBD) ikke er å ha symptomer (er i remisjon) når hun blir gravid, vil hun bo i remisjon i løpet av svangerskapet. Noen ganger sykdommen blir mer aktiv under svangerskapet. Hvis sykdommen er aktiv når en kvinne blir gravid, er det sannsynlig å holde seg aktiv under svangerskapet. Leger anbefaler at kvinner vente til sykdommen er i remisjon før du prøver å bli gravid.

Aminosalisylater er vanligvis trygt å bruke under graviditet og amming -feeding; Bruk av kortikosteroider vil bli avgjort fra sak til sak. De kan bli vurdert for kvinner med moderat til alvorlig inflammatorisk tarmsykdom når risikoen for aktiv sykdom er mer skadelig for barnet enn faren for å ta medisinen i løpet av svangerskapet; Bruken av antibiotika som metronidazol vil bli avgjort fra sak til sak av legen din. Ciprofloksacin bør ikke benyttes; Bruken av immunomodulators azatioprin og merkaptopurin vil bli avgjort fra sak til sak. De kan bli vurdert for kvinner med moderat til alvorlig inflammatorisk tarmsykdom når risikoen for aktiv sykdom er mer skadelig for barnet enn faren for å ta medisinen i løpet av svangerskapet; Bruk av ciklosporin vil bli avgjort fra sak til sak. Det kan vurderes for kvinner med moderat til alvorlig inflammatorisk tarmsykdom når risikoen for aktiv sykdom er mer skadelig for barnet enn faren for å ta medisinen i løpet av svangerskapet; Bruken av biologiske (som infliksimab) under svangerskapet er fortsatt under utredning. De bør bare brukes når andre legemidler ikke har jobbet og når helsen til mor eller foster (eller begge) er i fare; Metotreksat, thalidomid, og mykofenolatmofetil bør ikke tas mens du er gravid eller ammer; Ernæring gitt i en blodåre (total parenteral ernæring, TPN) kan brukes under graviditet hvis nødvendig.

Røntgen tester, avbildning av den nedre del av tykktarmen (fleksibel sigmoidoskopi), og avbildning av hele tykktarmen (kolonoskopi) er vanligvis unngås under svangerskapet for å forhindre skade fosteret.

I noen tilfeller kan aktiv inflammatorisk tarmsykdom være verre for fosteret enn legemidler som brukes for å kontrollere symptomene. Spør legen din hvilke medisiner er trygt for deg å ta under graviditet og bryst -feeding. Legen din vil se på dine symptomer og graviditet, og vil være i stand til å fortelle deg om risikoen for medisin for deg. Generelt