indsay Davenport, profesjonelle kvinners tennisspiller

NAVN: Lindsay Davenport

SPORT: Profesjonell kvinners tennisspiller

STILLING: Rangert andre i verden på WTA tur

SKADE: Sår hamstring og lyske

Baseball: Dan Kolb (venstre hamstring belastning), Texas Ranger; Greg Colburn (høyre hamstring belastning), Arizona Diamond; Basketball: Calvin Booth (anstrengt høyre hamstring), Vancouver Grizzlie; Ishockey: Doug Zmolek (hamstring pull), Chicago Blackhawks.

Selv om det nøyaktige tidspunktet for skaden ikke er kjent, kan det ha skjedd da Davenport ble skyve eller nå for en lav bestått skudd til hennes side under hennes semifinale seier over Jennifer Capriati i Australia Åpne i januar. Til tross for skaden, den 23-årige Davenport, med sitt venstre lår pakket, slo Martina Hingis i strake sett (6-1, 7-5) i turneringsfinalen.

Australian Open er medisinsk personell rådet henne til å sitte ut neste turnering, for å hindre noe som gjør skaden verre hvis hun ikke hvile henne hamstring riktig. Hun gjorde, trekke seg fra Pan Pacific Open, som startet 31. januar.

Davenport ble proff i februar 1993. Siden den gang har California native vunnet 26 singler titler, inkludert 1996-OL, 1999 Wimbledon og Australian Open 2000, og 28 dobbeltrom titler. Basert på sine syv singler titler i 1999, Davenport tjent sin andre på rad Player of the Year ære på WTA Tour årlige prisutdeling holdt 22. mars i Miami. Til tross for hennes hamstring og lyske problemer, hun er for tiden på en 19-kamp seiersrekke.

Hamstrings er lange musklene på baksiden av låret som er festet til bekkenet og ben. De er uvanlig i at de krysser to leddene – hofte og kne – og kan bevege begge. De er hovedsakelig ansvarlig for flytting både låret og leggen bakover. Som et resultat, hamstrings er sentrale muskler for å kjøre. Fordi hamstring krysser to skjøter og er lang, er det et stort antall skader til denne muskelen. Det er trolig en av de trangeste og minst strukket musklene i kroppen.

Den muskelen som oftest skadet i en lyske pull er adductor longus muskel, en lang muskel på innsiden av låret strekke mellom bekkenet og lårbenet. Det skjer når benet er trukket utover, slik at muskelen til overbelastning. Den trekker vanligvis oppstår enten ved krysset mellom sene og muskel, eller ved krysset mellom sene og bekkenbeinet selv.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …