IBS med diaré (IBS-d): årsaker, symptomer og behandling

Hvis du har IBS-D, føler du magen smerte som er vanlig med irritabel tarm syndrom (IBS), og du må gå på do mye. “D” står for diaré.

Det er et bredt spekter av ting du kan prøve å hjelpe temme dine symptomer. Det kan ta litt tid å finne på hva som fungerer best for deg, men det kan bli bedre.

A Visual Guide to Understanding IBS

Leger er ikke sikker på hva som forårsaker IBS, men noen av de tingene som kan påvirke det er

Bakteriell infeksjon. Du kan få IBS etter å ha en alvorlig infeksjon i mage eller tarm, som salmonella eller campylobacter, som du vanligvis får fra skjemt mat eller vann.

Fordøyelsessystemet problemer. Normalt tarmen forsiktig kontrakt, eller klemme og slappe av, for å flytte mat fra magen gjennom tarmene. Men plutselig, kan sterk klemme forårsake smerte.

Matintoleranse. Visse matvarer utløse symptomer hos mange mennesker med IBS. Det gjør leger lurer på om det er en sammenheng mellom mat sensitiviteter eller allergier og IBS.

Matvarer som ofte utløser disse problemene omfatter

Disse matvarer øke gass, noe som kan føre til kramper.

Sensitive tarmen. Personer med IBS kan være mer følsomme for normal bevegelse i tarmene. Så når tarmen strekke seg fra gass eller avføring, føler de smerte.

Det er andre teorier om hva som spiller en rolle i IBS. Disse inkluderer

Stress og angst. Folk som er stresset eller deprimert er mer sannsynlig å ha IBS. Disse følelsene trolig gjøre symptomene verre, i stedet for å forårsake dem, men den eksakte tilkoblingen er ikke klart.

De viktigste symptomene du vil legge merke til er mage smerter og diaré. Personer med IBS-D har løs eller vandig avføring minst en fjerdedel av tiden de har avføring.

Du kan også ha