i sesongen: 2 måter å lage mat rødbeter

For smak, farge og næring, er en bete vanskelig å slå. Dessverre, rødbeter ha en bit av en dowdy omdømme.

“Mange tenker på dem som noe deres bestemor spiste”, sier Liz Applegate, PhD, direktør for sports ernæring ved Universitetet i California, Davis. “Vi har en tendens til ikke å tenke på den bete som en super grønnsak, men vi egentlig burde.”

En 1-kopp servering av disse juvel-tonet røtter gir mer enn en tredjedel av ditt daglige behov av folat, et hjerte-beskyttende B-vitamin, og en god dose av mangan, et spor mineral kroppen bruker til å lage frie radikaler-kampene enzymer.

Rødbeter er også en rik kilde til nitrater. Disse forbindelser slappe av og utvider blodkar. Forskning tyder på at nitrater fra grønnsaker lavere blodtrykk og øke mosjon ytelse. I en studie, folk som spiste en kopp kokte rødbeter en time før deres løp løp 5% raskere.

Våre velsmakende bete oppskrifter vil gi deg nye måter å nyte disse levende edelstener.

Denne fargerike høst salat vil gjøre en troende av de fleste bete skeptikere. Det krever herlige gylne rødbeter, men du kan bruke rødbeter eller en kombinasjon. Steking dem intensiverer sin sødme. Oppskriften inneholder også Marcona mandler, en spansk variasjon finnes i mange store supermarkeder og gourmet butikker.

Golden bete salat med Marcona Mandler

Gjør 6 porsjoner

ingredienser

Salat

1 lb golden rødbeter (kan erstatte rødt eller bruke en kombinasjon)

3 kopper arugula eller blandet salat greener, vasket

½ kopp tynne skiver rødløk

1 stor appelsin, skrelt og segmentert, med membraner fjernet

¼ kopp smuldret lav-fett geitost

4 ss Marcona mandler, ristet

dressing

1 ts appelsinskall

1 ss appelsinjuice

2 ss champagne eddik

1 ss olivenolje

1 ts Dijon sennep

1 ts honning

1 ss fint hakket sjalottløk

¼ ts salt

nykvernet pepper

Veibeskrivelse

1. Forvarm ovnen til 400ºF. Fjern greener og rot tips, deretter skrubbe rødbeter med en vegetabilsk kost. Pakk hver bete i aluminiumsfolie og legg alt i en stekepanne. Stek i 45 minutter eller til de er møre. Når kjølig nok til å håndtere, gni av skinn og kutt rødbeter i biter størrelse biter.

2. Lag dressing: Bland alle ingrediensene i en krukke og rist godt, eller visp sammen i en bolle. Sette til side.

3. Jevnt dele arugula blant seks salat plater. Topp med rødbeter, løk, appelsin, ost og mandler. Drypp med dressing og server.

Per porsjon

142 kalorier, 4 g protein, 17 g karbohydrat, 7 g fett (1 g mettet fett), 2 mg kolesterol, 4 g fiber, 11 g sukker, 187 mg natrium. Kalorier fra fett: 43%

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup