hysteroskopi for infertilitet, endometriose, og mer

En hysteroscopy er en måte for legen din for å se på slimhinnen i livmoren din. Han eller hun bruker en tynn visning verktøy kalt en hysteroscope. Tuppen av hysteroskopet er satt inn i vagina og forsiktig beveget seg gjennom livmorhalsen inn i livmoren. Hysteroskopet har en lys og kamera koblet til det så legen kan se slimhinnen (endometriet) på en videoskjerm.

Finn årsaken til alvorlige kramper eller unormal blødning. Legen din kan passere oppvarmede verktøy gjennom hysteroskopet å stoppe blødningen; Se hvorvidt et problem i formen eller størrelsen på livmoren eller hvis arrvev i livmoren er årsaken til infertilitet; Se på livmor åpninger til egglederne. Hvis rørene er tette, kan legen være i stand til å åpne rørene med spesialverktøy gått gjennom hysteroskopet; Finn den mulige årsaken til gjentatte aborter. Andre tester kan også gjøres; Finn og fjerne en feilplassert intrauterin enhet (spiral); Finn og fjerne små muskelknuter eller polypper; Sjekk for livmorkreft; Bruk oppvarmede verktøy for å fjerne problemområder i slimhinnen i livmoren (livmor ablasjon); Plasser en prevensjons implantat (for eksempel Essure) inn i åpningen av egglederne som en metode for permanent sterilisering.

Legen kan ta en liten prøve av vev (biopsi). Prøven er sett på under et mikroskop for problemer. En annen kirurgi, kalt et laparoskopi, kan også utføres på samme tid som en hysteroskopi om ufruktbarhet er et problem.

En hysteroscopy kan gjøres for å

Fortell legen din dersom du

Er eller kan være gravid; Tar legemidler; Er allergisk mot noen medisiner; Har hatt blødning problemer eller ta blod -thinners som aspirin eller warfarin (Coumadin); Har blitt behandlet for en vaginal, cervical, eller bekkeninfeksjon de siste 6 ukene; Har noen hjerte- eller lungeproblemer.