hysterektomi-hysterektomi typer

Hysterektomi er kirurgisk fjerning av en kvinnes livmor. I noen tilfeller er eggstokkene og egglederne fjernes også under en hysterektomi prosedyre. Dette kalles en salpingo-ooforektomi.

Bestemme om du vil ha en total eller subtotal hysterektomi kan være vanskelig. Dette er fordi forskning som sammenligner de to er begrenset og viser kun små forskjeller. I det siste, eksperter mente at en delsum hysterektomi redusert problemer etter operasjonen, og forhindret problemer med urininkontinens og / eller seksuell dysfunksjon. Men forskning har vist at for visse vilkår, ikke en delsum hysterektomi ikke hindre disse problemene bedre enn en total hysterektomi gjør. 1

Når du vurderer en hysterektomi, spør legen din hva andre behandlinger kan brukes for din tilstand, hva hysterektomi alternativer er tilgjengelige for deg, og hvor godt hysterektomi er sannsynlig å arbeide for deg. Hvis du har en hysterektomi, vil den type prosedyre du har avhenger av medisinsk grunn for hysterektomi, størrelsen og plasseringen av livmoren, og din generelle helsetilstand.

Hysterektomi prosedyrer (hvordan livmoren er fjernet) inkluderer

Send deg selv en lenke for å laste ned programmet.

Total hysterektomi er kirurgisk fjerning av livmoren og livmorhalsen, som er den nedre “halsen” på livmoren som åpner inn i skjeden; Delsum hysterektomi er fjerning av livmoren, slik at livmorhalsen på plass. Det er også kjent som “supracervical” eller “delvis” hysterektomi; Radikal hysterektomi er fjerning av livmor, livmorhals, eggstokker, strukturer som støtter livmoren, og noen ganger lymfeknutene. En radikal hysterektomi kan gjøres for å behandle endometriose eller kreft i livmoren, eggstokkene eller livmorhalsen.

Vennligst vent…

Abdominal hysterektomi; Vaginal hysterektomi; Laparoskopisk assistert vaginal hysterektomi (LAVH); Laparoskopisk supracervical hysterektomi (LSH); Total laparoskopisk hysterektomi (TLH).