hysterektomi: følelsesmessige reaksjoner – emneoversikt

Kvinners helse trender

Følelsesmessige reaksjoner på hysterektomi kan inkludere

Av Ann Hodgma; En kvinnes diar; Jeg sa til min datter, “Vet du hva jeg kan bare ikke stå om thi;?. Boken Den lange passasjer uten dialog” ; Hun stoppet, og sa: “Mamma, er det noen bøker du lik;,. Nå var det min tur til å ta en pause Hvordan kunne hun ber om at, når alle vet ho, mye jeg elsker å lese Men igjen, da hadde jeg sist? komplettert en bok – eve,? jeg beundret Kom til å tenke på det, hvor ofte jeg si noe uten; negativ vri jeg vil ikke at min gravstein …

Send deg selv en lenke for å laste ned programmet.

Vennligst vent…

Angst. Noen angst om å ha kirurgi er å være forventet. De fleste kvinner med symptomer på angst eller depresjon før operasjonen rapporten bedring etter operasjonen; Sorg. Mange kvinner sørger over fjerning av livmor. Å miste sin livmor betyr at de ikke kan bli gravid; Frykt. Noen kvinner frykter at de kan ikke lenger ha tilfredsstillende sex etter operasjonen; Fysiske endringer. Mange kvinner er bekymret for tidlig aldring etter operasjonen (hvis eggstokkene er også fjernet). De kan bekymre symptomer som vaginal tørrhet, hetetokter og økt risiko for osteoporose som går sammen med overgangsalderen etter eggstokk fjerning. Sørg for å snakke med legen din om risiko og fordeler ved østrogenbehandling etter operasjonen.