hypoksi og hypoksemi: symptomer, behandling, årsaker

Når kroppen ikke har nok oksygen, kan du få hypoksemi eller hypoksi. Dette er farlige forhold. Uten oksygen, kan hjernen, lever og andre organer skades bare minutter etter at symptomene starter.

Hypoksemi (lav oksygen i blodet) kan forårsake hypoksi (lavt oksygen i vev) når blodet ikke bærer nok oksygen til vevene å dekke kroppens behov. Ordet hypoksi blir noen ganger brukt for å beskrive begge problemene.

Som vinter vær ruller i, så gjør forkjølelse og influensa. Men for de med astma, kan det være en spesielt stressende tid av året fordi selv en enkel forkjølelsesvirus kan utløse en stor astma hendelse; “I astma, lungene er allerede irritabel og mer reaktiv. Så noen virus som påvirker lungene har en tilbøyelighet til å skape flere problemer, inkludert å bringe på en astma hendelse raskere og enklere enn mange er klar over,” sier Jonathan Field, MD, direktør av allergi og astma klinikken ved NYU Medical Center / Bellevue …

Selv om de kan variere fra person til person, de mest vanlige symptomene er hypoksi

Hvis du har symptomer på hypoksi, ring 911.

Du må gå til sykehuset for å få behandling for hypoksi og for å holde en sjekk på oksygennivået.

Det viktigste er å få mer oksygen inn i kroppen din. Du vil motta den gjennom en liten plugg i nesen eller gjennom en maske som dekker nese og munn. For mange mennesker, er dette nok til å ta med oksygennivået opp til det normale.

En inhalator eller astma medisinen gjennom munnen kan gjøre puste lettere. Dersom disse ikke hjelper, kan legen prøve å gi deg medisin gjennom en blodåre i armen (en IV). Du må kanskje også steroider for en kort tid å krympe betennelse i lungene.

Når livet ditt er i fare og andre behandlinger ikke fungerer, kan det hende du trenger en maskin for å hjelpe deg å puste.

En alvorlig astmaanfall, eller bluss, kan forårsake hypoksi hos voksne og barn. Under et angrep, luftveiene trange, noe som gjør det vanskelig å få luft inn i lungene. Hoste å tømme lungene bruker enda mer oksygen og kan gjøre symptomene verre.

Andre ting kan forårsake hypoksi, også

da; Natt

Den beste måten å hindre hypoksi er å holde astmaen under kontroll, hver dag. Hold deg til din astma behandlingsplan.

Arbeid med legen din for å komme opp med en handlingsplan for astmaanfall, slik at du vet hva du skal gjøre når du har problemer med å puste.

KILDER

Leach, R. BMJ, november 1998.

Lian, J. Nursing 2014 Critical Care. Mars 2009.

Medscape: “hypoventilasjon syndromer.”

Papiris, S. Critical Care, 2002.

Pittman, R. Oxygen Transport i normal og patologisk States: Mangler og kompensasjoner.

Samuel J. “Hypoksemi og hypoksi.”

UpToDate: “Oksygene og mekanismer for hypoksemi.”

Ta Astma vurdering for å få personlig handlingsplan