hypersomni (overdreven tretthet) årsaker, behandlinger

Sleep Disorder Trender

Hypersomni, som refererer til enten overdreven søvnighet på dagtid eller overdreven tidsbruk sove, er en tilstand der en person har problemer med å holde seg våken på dagtid. Personer som har hypersomni kan sovne når som helst – for eksempel på jobben eller mens de kjører. De kan også ha andre søvn-relaterte problemer, inkludert en mangel på energi og problemer med å tenke klart.

Det er tre klokken ett om natten og du stirrer på den grønne gløden av din digital klokke, lurer på om du får noen Lukker øynene før alarmen blaster i noen korte timer. Etter flere søvnløse netter, du føler grinete og apatisk. Er det trygt å begynne å ta en sleepmedication; Mange slår til søvn hjelpemidler fordi søvnløshet og søvnmangel har blitt vanlig i dette landet, noe som fører til potensielt alvorlige konsekvenser. I en 2008 National Sleep Foundation meningsmåling, 29% av respondentene – nesten en tredjedel …

Det er flere mulige årsaker til hypersomni, inkludert

Hvis du konsekvent føler deg søvnig på dagtid, snakk med legen din. Ved å gjøre en diagnose av hypersomni, vil legen spørre deg om dine søvnvaner, hvor mye søvn du får om natten, hvis du våkner om natten, og om du sovner i løpet av dagen. Legen din vil også ønske å vite om du har noen emosjonelle problemer eller tar noen medisiner som kan forstyrre søvnen.

Legen kan også bestille noen tester, blant annet blodprøver, computertomografi (CT) skanner, og en søvn test kalt polysomnografi. I noen tilfeller kan en ytterligere elektroencefalogram (EEG), som måler den elektriske aktiviteten i hjernen, er nødvendig.

Hvis du er diagnostisert med hypersomni, kan legen forskrive ulike medikamenter for å behandle den, inkludert sentralstimulerende midler, antidepressiva, samt flere nyere medisiner (for eksempel Provigil og Xyrem).

Hvis du er diagnostisert med søvnapné, kan legen forskrive en behandling som kalles kontinuerlig positivt luftveistrykk, eller CPAP. Med CPAP, slite deg en maske over nesen mens du sover. En maskin som leverer en kontinuerlig strøm av luft inn i neseborene er koblet til masken. Presset fra luften som strømmer inn i neseborene bidrar til å holde luftveiene åpne.

Hvis du tar medisiner som forårsaker tretthet, spør legen din om å bytte til en som er mindre sannsynlig å gjøre deg søvnig. Du kan også være lurt å gå til sengs tidligere for å prøve å få mer søvn om natten, og eliminere alkohol og koffein.

Sourc; National Sleep Foundation.