hvordan triglyserider påvirker risikoen for diabetes

Ingen ønsker type 2 diabetes. Det er en tilstand som påvirker hele kroppen og blir gradvis verre, kan muligens føre til tap av syn og følelse (spesielt i føttene og fingertuppene), samt nyresykdom og hjertesykdom. Å ha høye triglyserider gjør deg mer sannsynlig å utvikle den, skjønt. Heldigvis, med litt innsats, har du en god sjanse til å senke triglyserider – som på samme tid, reduserer sjansen for å få diabetes.

Høye triglyserider ikke forårsake diabetes. I stedet deres nivå tyder på at systemet for å snu maten til energi ikke fungerer som den skal.

Normalt gjør kroppen insulin, som “eskorte” glukose – den type sukker i blodet –inside cellene. Der snur kroppen glukose til energi. Insulin gjør også kroppen din til å bruke triglyserider for energi.

En vanlig årsak til høye triglyserider i blodet er insulin resistanc; det er når cellene ikke vil la insulin, eller sin ledsager glukose, inni cellene. Som et resultat av både glukose og triglyserider bygge opp i blodet.

Legen kan ta en blodprøve for å se om du har insulinresistens. Når du gjør det, insulinnivået i blodet ditt er for høyt, og du er ett skritt nærmere til type 2 diabetes.

Hvis du også er overvektig, spiser mye sukkerholdige og stivelsesrik mat, eller ikke trener, kan insulinresistens bli verre.

Du kan reversere sporene ved å følge trening og matplan legen anbefaler å senke triglyserider og ved å ta foreskrevet medisin.

Hvis du ikke behandler insulinresistens, så over tid, kan glukose bygge opp i blodet. Legen din kan sjekke blodsukkeret (også kalt glukose) nivå, ved å ta en blodprøve etter at du har fastet, som betyr at du ikke har spist i minst 12 timer.

Hvis blodsukkeret er høyt, men ikke nok til å like diabetes, kan du ha prediabetes. Hvis du gjør det, har du tatt et stort skritt nærmere til type 2 diabetes. Når du har prediabetes (eller diabetes), er du sannsynligvis også ha høye triglyserider og kolesterol.

Men, det er ikke for sent å reversere dine spor og redusere blodsukkeret, triglyserider og kolesterol. Når du følger legens veiledning om å spise, trene, og ta foreskrevne medisiner, vil blodsukkeret gå tilbake til et sunt nivå. Hvis du ikke velger denne veien, og ikke behandle prediabetes, kan det slå inn i diabetes.

Du \ ‘ll finne tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på kolesterol.

Ditt nivå er for tiden

Gratulerer! Din totale kolesterolnivået er i Ønskelig rekkevidde, og ditt nivå av “dårlig” LDL kolesterol er optimal.

Gratulerer! Din totale kolesterolnivået er i Ønskelig rekkevidde, og ditt nivå av “dårlig” LDL kolesterol er nær optimal.

Din totale kolesterolnivået er i Ønskelig rekkevidde, men nivået av “dårlig” LDL kolesterol er borderline høy. Hvis LDL går høyere, kan det totale kolesterolnivået bli Borderline High. Vurder å redusere mengden mat du spiser med mettet fett og økt fysisk aktivitet. Hvis du får mer trening, kan nivået av “gode” HDL-kolesterolet øke, noe som også kan bidra til å holde nivået av LDL og total kolesterol i sjakk.

Din totale kolesterolnivået er i Ønskelig rekkevidde, men nivået av “dårlig” LDL kolesterol er høy. Dette kan bety at nivået av high-density lipoprotein (HDL), eller “gode” kolesterolet, er for lav. Det er best å ha et høyt nivå av “gode” HDL og et lavt nivå av “dårlig” LDL. HDL bidrar til å holde LDL-nivå i sjakk. Spør legen din om din HDL nivå. Hvis HDL er lav, kan øke din fysiske aktivitet øke den, noe som kan bidra til å redusere LDL-nivå.

Din totale kolesterolnivået er i Ønskelig rekkevidde, men nivået av “dårlig” LDL kolesterol er svært høy. Dette kan bety at nivået av high-density lipoprotein (HDL), eller “gode” kolesterolet, er for lav. Det er best å ha en høy grad av “gode” HDL og et lavt nivå av “dårlig” LDL fordi HDL bidrar til å holde LDL nivået i sjakk. Spør legen din om din HDL nivå. Hvis HDL er lav, kan øke din fysiske aktivitet øke den, noe som kan bidra til å redusere LDL-nivå.

Din totale kolesterolnivået er Border høy, men heldigvis ditt nivå av “dårlig” LDL kolesterol er optimal. Dette kan bety at du har et høyt nivå av high-density lipoprotein, eller “gode” HDL-kolesterolet, som beskytter mot hjertesykdom. Eller du kan ha andre ikke-målt økning i LDL-lignende partikler som kan øke hjertesykdom. LDL-nivå også kunne være optimal dersom du bruker et statin medisiner. Vennligst sjekk med legen din for å få full lipid profil og se om du kan ha behov for ytterligere behandling. I mellomtiden finner mer informasjon om ‘s Kolesterol Health Center.

Din totale kolesterolnivået er Border høy, men heldigvis ditt nivå av “dårlig” LDL kolesterol er nær optimal. Dette kan bety at du har et høyt nivå av high-density lipoprotein, eller “gode” HDL-kolesterolet, som beskytter mot hjertesykdom. Eller du kan ha andre ikke-målt økning i LDL-lignende partikler som kan øke hjertesykdom. LDL-nivå også kunne være optimal dersom du bruker et statin medisiner. Vennligst sjekk med legen din for å få full lipid profil og se om du kan ha behov for ytterligere behandling. I mellomtiden finner mer informasjon om ‘s Kolesterol Health Center.

Din totale kolesterolnivået er Borderline High. Ditt nivå av “dårlig” LDL kolesterol er Borderline High, også. Jobber for å få ned totalkolesterol reduserer LDL kolesterol nivå. Du kan gjøre dette ved å trene mer og spise mindre mat med mettet fett. Sjekk mat etiketter!

Din totale kolesterolnivået er Borderline High. Ditt nivå av “dårlig” LDL kolesterol er høy. Jobber for å få ned totalkolesterol reduserer LDL kolesterol nivå. Du kan gjøre dette ved å trene mer og spise mindre mat med mettet fett. Sjekk mat etiketter!

Din totale kolesterolnivået er Borderline High. Men nivået av “dårlig” LDL kolesterol er svært høy. Jobber for å få ned totalkolesterol reduserer LDL kolesterol nivå. Du kan gjøre dette ved å trene mer og spise mindre mat med mettet fett. Sjekk mat etiketter!

Din total kolesterol er høy, men graden av “dårlig” LDL kolesterol er optimal. Dette kan bety at du har et høyt nivå av high-density lipoprotein, eller “gode” HDL-kolesterolet, som beskytter mot hjertesykdom. Eller du kan ha forhøyet sekundære lipider, for eksempel ikke-HDL-partikler som øker risikoen for hjertesykdom. LDL-nivå også kunne være optimal dersom du bruker et statin medisiner. Vennligst sjekk med legen din for å få full lipid profil og se om du kan ha behov for ytterligere behandling. I mellomtiden finner mer informasjon om ‘s Kolesterol Health Center.

Din total kolesterol er høy, men graden av “dårlig” LDL kolesterol er nær optimal. Dette kan bety at du har et høyt nivå av high-density lipoprotein, eller “gode” HDL-kolesterolet, som beskytter mot hjertesykdom. Eller du kan ha forhøyet sekundære lipider, for eksempel ikke-HDL-partikler som øker risikoen for hjertesykdom. LDL-nivå også kunne være optimal dersom du bruker et statin medisiner. Vennligst sjekk med legen din for å få full lipid profil og se om du kan ha behov for ytterligere behandling. I mellomtiden finner mer informasjon om ‘s Kolesterol Health Center.

Din total kolesterol nivået er høyt. Ditt nivå av “dårlig” LDL kolesterol er Borderline High. Jobber for å få ned totalkolesterol reduserer LDL kolesterol nivå. Du kan gjøre dette ved å trene mer og spise mindre mat med mettet fett. Sjekk mat etiketter!

Din total kolesterol nivået er høyt. Ditt nivå av “dårlig” LDL kolesterol er høy, også. Jobber for å få ned totalkolesterol reduserer LDL kolesterol nivå. Du kan gjøre dette ved å trene mer og spise mindre mat med mettet fett. Sjekk mat etiketter! Hvis du sliter med å få ned total kolesterol og LDL kolesterol nivåer, kan legen forskrive medisiner, for eksempel statiner. Følgende medisiner, kosttilskudd og treningsanvisning bør resultere i forbedringer.

Din total kolesterol nivået er høyt, og ditt nivå av “dårlig” LDL kolesterol er svært høy. Jobber for å få ned totalkolesterol reduserer LDL kolesterol nivå. Du kan gjøre dette ved å trene mer og spise mindre mat med mettet fett. Sjekk mat etiketter! Hvis du sliter med å få ned total kolesterol og LDL kolesterol nivåer, kan legen forskrive statiner eller andre kolesterolsenkende medisiner.

Du finner tips og triks samt de siste nyhetene og forskning på kolesterol.