hvordan stresset påvirker overspising?

Stress kan gjøre ditt hjerte pund, magen verke, og håndflatene svette. Denne typen press kan også gjøre det vanskelig for deg å kontrollere usunn mat vaner som overspising.

Meld deg på vårt gratis e-serie om diagnostisering, behandling, og leve med binge spiseforstyrrelse.

Stress kan føre til både binge spiseforstyrrelse og ønsket om å overspise. Det er vanlig for noen med sykdommen å bruke mat til å håndtere stress og andre følelser de ønsker å slå av – inkludert sinne, tristhet og kjedsomhet.

Det kan føre til en syklus av overspising som går som dette

Stressende ting som kan få deg til å overspise inkludere

Om en i 4 personer som overstadig spise har en annen psykisk helse tilstand som kalles posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

Hvorfor en dårlig dag på kontoret eller en stygg breakup gjør du ønsker å dykke med hodet først inn i en boks av informasjonskapsler eller en pose med godteri? Det er fordi i tøffe tider, gjør kroppen mer av hormonet kortisol, noe som øker sult. Hvis du har binge spiseforstyrrelse, du allerede har høyere nivåer av dette hormonet i kroppen din enn personer uten sykdommen. At spurs ønske om å spise.

Har du en tendens til å føle deg mye bedre etter å ha godteri eller karbohydrater? Det er en grunn: Disse matvarer fortelle hjernen til å frigi en kjemisk kalt serotonin, som øker humøret. Det er derfor kaker, kjeks, og pommes frites blir ofte kalt “trøstemat” – men de trøstende følelsene varer ikke lenge. Snart etter at du spiser disse godbitene, vil blodsukkeret falle (eller “krasje”), og du vil bli sliten og skjelven.

Snakk med legen din dersom du tror du har et problem med overspising. Behandlinger for binge spiseforstyrrelse kan hjelpe deg å finne ut hva som driver deg til å overdrive det med mat. Du vil også lære hvordan du kan endre vaner.

Koreas nye e-serien på diagnostisering, behandling, og leve med overspisingslidelse