hvordan multippel sklerose er behandlet

Nå som du endelig har et navn – multippel sklerose – for å matche de symptomene som har vært plager deg, har du sannsynligvis fått mange spørsmål om hvordan man skal behandle disse symptomene og holde tilstanden blir verre. Selv om forskerne ennå ikke har oppdaget en kur for MS, er det mange effektive medisiner for å hjelpe administrere din sykdom. Legen din vil jobbe tett med deg for å finne den behandling som fungerer best for deg og forårsaker færrest bivirkninger.

På noen måter, hver person med multippel sklerose bor sammen med en annen sykdom. Selv om nerveskader er alltid en del av sykdommen, er det mønster unikt for alle; Legene har identifisert noen hovedtyper av MS. Kategoriene er viktige, fordi de hjelper forutsi hvor alvorlig sykdommen kan være og hvor godt behandlingen vil fungere.

Hvis du har aktiv relapsing-remitting MS, vil legen din først behandle deg med en av de sykdomsmodifiserende legemidler. De kalles sykdomsmodifiserende legemidler, fordi de faktisk kan bremse utviklingen av MS og hindre tilbakefall. Disse stoffene virker ved å undertrykke immunsystemet, slik at den ikke angriper det beskyttende belegg (myelin) rundt nervene.

Sykdomsmodifiserende legemidler som reduserer antall eksaserbasjoner inkluderer

Sykdomsmodifiserende legemidler som har vist seg å redusere eksaserbasjoner og bremse utviklingen av MS inkluderer

De interferon narkotika og Copaxone anses å være svært trygt. De fleste av bivirkningene som oppstår stammer fra injeksjons selv, inkludert rødhet, varme, kløe, eller dimpling av huden på injeksjonsstedet. Med interferon narkotika, er det vanlig å ha influensa-lignende symptomer – smerter, tretthet, feber og frysninger – men disse bør avta i løpet av noen få måneder. Interferon medikamenter kan også lett øke risikoen for reelle infeksjoner ved å senke antallet hvite blodceller som hjelper immunforsvaret bekjempe sykdommer.

Det er tre muntlige medisiner tilgjengelig for å behandle relapsing form av MS. Aubagio er en gang-en-dag tablett. De vanligste bivirkningene av Aubagio er diaré, unormale leverprøver, kvalme og håravfall. Men Aubagio ikke bære en “black box” advarsel – FDA mest alvorlig advarsel – på grunn av leverproblemer og fødselsskader. Leger bør med jevne mellomrom gjøre leverfunksjonstester i de på stoffet. Medisinen bør ikke tas av gravide kvinner.