hvordan kunstig inseminasjon og IUI arbeid?

En inseminasjon prosedyren bruker en tynn, fleksibel slange (kateter) for å sette sæd inn i kvinnens skjede. For noen par med ufruktbarhet problemer, kan inseminasjon forbedre sjansene for graviditet.

Tester har vist ingen grunn for en parets infertilitet (uforklarlig infertilitet); En mann utgivelser sæd og sperm inn i urinblæren i stedet for ut penis (retrograd ejakulasjon). Sperm ble oppsamlet, vasket og anvendt for inseminasjon; En manns sperm er fraværende, lite antall, eller dårlig kvalitet. I dette tilfellet, kan legen anbefale at du prøver ICSI. ICSI står for intracytoplasmatisk spermieinjeksjon; Det er et problem med en kvinnes livmorhals, som fra før kirurgi, som hindrer sædcellene i å reise gjennom det; En kvinne har ikke en mannlig partner.

Før inseminasjon, vanligvis sperm er vasket og konsentrert (plassere uvasket spermier direkte inn i livmoren kan føre til alvorlige kramper). Konsentrasjon oppnås ved selektivt å velge svært aktiv, sunn sperm som er mer i stand til å befrukte et egg.

Intrauterin inseminasjon (IUI) er plassering av sæd inn i en kvinnes livmor når hun har eggløsning. Dette oppnås med en tynn fleksibel slange (kateter) som føres inn i skjeden, gjennom livmorhalsen og inn i livmoren.

IUI kan bruke sæd fra den mannlige partner eller en donor. Det er ofte kombinert med superovulasjon medisin for å øke antall tilgjengelige egg.

Kunstig befruktning (AI) er et annet navn for intrauterin inseminasjon, men kan også henvise til å plassere sperm i en kvinnes vagina eller livmorhalsen når hun har eggløsning. Den sperm deretter reise inn i egglederne, hvor de kan befrukte kvinnens egg eller egg.

AI kan gjøres med sperm fra den mannlige partner eller en donor, og kan kombineres med superovulation.

Disse teknikkene er gjort på poliklinisk basis og krever bare en kort restitusjonstid. Du kan oppleve kramper under prosedyren, spesielt hvis sperm er satt inn i livmoren. Du kan bli bedt om å unngå anstrengende aktiviteter for resten av dagen.

Intrauterin inseminasjon eller kunstig inseminasjon kan gjøres hvis

Behandling suksess er sterkt påvirket av en kvinnes alder (en aldrende egg forsyning nedgang graviditet rate, og abort risikoen øker med alderen).

For par med uforklarlig infertilitet, kan intrauterin inseminasjon forbedre sjansene for å bli gravid når kombinert med superovulation behandling. 1

Hvis en manns sperm er fraværende, lite antall, eller dårlig kvalitet kan intrauterin inseminasjon litt bedre sjansene ende opp til 10% -som den kvinnelige partneren blir gravid. 2

Inseminasjon kombinert med superovulation øker risikoen for multippel graviditet (gravid mer enn ett foster). Multippel graviditet er høy risiko for mor og foster. Hvis du vil vite mer, Multiple Graviditet: tvillinger eller flere.

Inseminasjon prosedyrer utgjøre en liten risiko for infeksjon.

Noen kvinner opplever alvorlige kramper under inseminasjon.

Det er en liten risiko for punktering av livmoren under intrauterin inseminasjon.

Det er en liten risiko for ovarialt hyperstimuleringssyndrom hvis superovulation brukes sammen med inseminasjon.

Det kan være en økt risiko for fosterskader for babyer unnfanget ved visse assistert befruktning. Snakk med legen din om disse mulige risikoer.

Inseminasjon prosedyrer er de enkleste og minst kostbare metoder for assistert reproduksjon. Ingen anestesi eller kirurgi er nødvendig.

Hvis donorsæd er nødvendig, kan du velge en kjent eller anonym donor som er villig til å gi sæd.

Fullfør spesiell behandling skjema (PDF) (Hva er et PDF-dokument?) For å hjelpe deg å forstå denne behandlingen.

Bhattacharya S, et al. (2010). Kvinnelig ufruktbarhet, søk dato oktober 2009. Online versjon av BMJ Clinical Evidence: http: //www.clinicalevidence.

Fritz MA, Speroff L (2011). Mannlig infertilitet. I Klinisk Gynekologisk Endocrinology og infertilitet, 8. utg., S. 1249-1292. Philadelphia: Lippincott Williams og Wilkins.

Kathleen Romito, MD – Family Medicin; Femi Olatunbosun, MB, FRCSC – obstetrikk og gynekologi

4 juni 2014

Donorsæd fra en mann som ikke er en sex partner (som fra en sædbank, venn eller slektning) må forbli frosset i minst 6 måneder før den kan brukes. Dette gjøres slik at donoren kan bli testet to ganger i løpet av 6 måneder for å sikre at han ikke har noen rekke infeksjonssykdommer, inkludert humant immunsviktvirus (HIV); Frossen sæd er mindre effektive enn fersk sperm.