hvordan kosthold påvirker håret

Hva er en av de best bevarte hemmelighetene for sunt hår? Er det den siste eksotiske potion fra Europa? En eksklusiv Hollywood salon anlegget?

Du kan bli overrasket over å høre at det er et balansert kosthold. Eksperter er enige om at et sunt kosthold med den rette blandingen av protein, jern og andre næringsstoffer kan bidra til å forbedre helse, utseende, og føler på håret ditt.

Til en lege “, sier hudlege Amy McMichael, MD,” sunt hår er hår som vokser hensiktsmessig ut av hver hårsekken, ikke lett ødelagt, og koblet til en sunn hodebunn …. det er hår som er like lang og full som du ville som det skal være. Det er bouncy, skinnende, og håndterbare.

Et balansert kosthold kan gi håret alle de næringsstoffene den trenger for å tilfredsstille både definisjoner for sunt hår, sier McMichael, som leder Hair Disorder Clinic ved Wake Forest Baptist Health i Winston-Salem, N.C.

Håret ditt trenger samme godt avrundet diett som gir alle de anbefalte vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som trengs for god helse i resten av kroppen din.

Ta protein, for eksempel. En hårstrå er sammensatt av for det meste protein, noe som betyr at håret trenger protein for å vokse. “Hår og negler er både protein fiber”, sier hudlege Paradi Mirmirani, MD, av Permanente Medical Group i Vallejo, California., Og et medlem av Nord Hair Research Society.

Til enhver tid, ca 90% av håret er i vekstfasen. For hvert enkelt hår, varer 2 til 3 år denne voksende fasen. På slutten av den tiden, hår angi en hvilefase som varer i ca 3 måneder før de kaster og erstattet av nye hår. Hvis du ikke får nok protein i kosten din, kan et uforholdsmessig stort antall hår går inn i hvilefase.

En typisk hodebunnen har ca 120,000-150,000 hårstrå, og kaster ca 50 til 100 tråder av dem hver dag. De fleste mennesker ikke engang merke til at små beløp. Men hvis et uvanlig stort antall av hårene går inn i hvilefase på samme tid, kan håravfall bli merkbar.

Hvis ikke får nok protein er årsaken, kan du fikse det gjennom kostholdet ditt.