hvordan kan kontakte med Poison Ivy planter forebygges?

Svar b; Alan Rockoff, MD

Dermatologis; Forfatter, MedicineNet

Poison Ivy og dens slektninger er ofte skjult blant annen vegetasjon. Selv om du vet nøyaktig hvordan de ser ut, er det svært vanskelig å unngå å komme i kontakt med dem. Selv iført lange bukser og lange ermer i varmt vær kan være ubehagelig, er det viktig å gjøre det når du kan være i kontakt med planter du ikke kan se, om du er hage i bakgården eller tur i skogen. Såkalte Beskyttelseskremer kan gi litt, men er ikke veldig effektivt.

Når du trekker opp ugress, bør de som kan være allergisk sørg for å brette ermene til hansker til alle tider, siden ermene har en tendens til å ri opp underarmene og la håndleddene og underarmene utsatt.

Hvis du tror du kan ha blitt utsatt for giften eføy, vask huden med kaldt vann så snart som mulig. Etter en halv time, men dette er ikke lenger er sannsynlig å forhindre reaksjonen. Vaske kjæledyr og klær kan også være av begrenset hjelp.

Forsøk på å ufølsomme mennesker ved å gi dem Poison Ivy gjennom munnen eller ved injeksjon ble prøvd i det siste, men viste seg å være ineffektive og potensielt farlig.

Sourc; Svar, Alan Rockoff MD.