Hvordan kan jeg best vare for min tørt hår?

Svar b; Jonathan L. Gelfand, MD

Pulmonology, Medisinsk Exper; Frank Hospital

Tørt hår ser sprøtt og føles “crunchy” å ta på. Det er mange årsaker til tørt hår, som strekker seg fra genetikk (hvis mor og far har tørt hår, har du sannsynligvis vil også) til hårbehandlinger.

Inaktive olje glands kan føre til tørt hår. Hvis du har tørt hår som følge av tørr hud, bør du vurdere å vaske håret færre ganger hver uke (hver to eller tre dager).

Også ta hensyn til type shampoo og balsam du bruker til å sørge for at det fylles hodebunnen med essensielle oljer. Ord å se etter på hårpleie produkt etiketter er “fuktighetsgivende” og “fuktighetsgivende.

Sørg for å ta vare med varme og kjemikalier, spesielt hvis du har tørt hår.

Selv om elektriske rettetang (flat strykejern) er populære, de forårsake alvorlig skade på håret. Når den brukes på høy varme, kan hårføner skade håret, også. Felle din bruk av disse varme enheter (eller i det minste bruke en mindre varm innstilling) vil bidra til å holde håret ditt sunnere.

Hvis du er usikker på om et apparat vil skade håret ditt, tenk på håret slik du tenker på huden din. Vil du sprenge ansiktet med 1,875 watt varm luft hver morgen? Sannsynligvis ikke!

Sterke kjemikalier i hårfarge, permanents, og relaxers kan stripe håret av essensielle oljer. Noen hårfarger inneholder færre sterke kjemikalier enn andre. Blekemidler og peroksider er ingredienser for å se opp for. De kan gjøre håret sprøtt og forårsake flisete tupper.

Til slutt, være ekstra forsiktig i sommersolen. Sunshine og klor kan både føre til tørt hår. Den enkleste løsningen er å bære en lue eller rett og slett unngå å få for mye sol (huden din vil takke deg, også).

Du kan også beskytte håret av seg en svømmetur cap når du går inn i bassenget. Et annet alternativ er å mette håret med balsam før du drar til stranden eller bassenget. Hvis du svømme i en klorert basseng, vaske håret i ferskvann etter bading. Hvis du svømmer ofte, vurdere å bruke en sjampo laget for å fjerne klor fra håret.

KILDE

 Annonse: Hårpleie tips for tenåringer.