hvordan juvenil leddgikt påvirker øynene

Juvenile leddgikt, også kalt juvenil revmatoid artritt eller barneleddgikt, er den vanligste typen leddgikt å påvirke barn. Det kan påvirke mange deler av kroppen, deriblant øynene.

Øyebetennelse er vanligvis ikke smertefull. Og øynene ikke er vanligvis rød som de er i konjunktivitt. Så de fleste barn med juvenil leddgikt som utvikler øyeproblemer ikke har noen symptomer.

Det er sjelden, men et barn kan klage over tåkesyn eller lys plager øynene. Noen ganger kan et barns øyne se rødt eller klart. Men disse typer symptomer utvikler seg vanligvis så sakte at permanent øyeskade kan skje før hun merker noen problemer med å se.

For å finne øyeproblemer tidlig og hindre dem fra å forårsake skade, vil din revmatolog (en lege som er spesialist i behandling av leddgikt) planlegge hyppige avtaler med en pediatrisk øyelege. Det er en lege som er spesialist i barne øyesykdommer.

Glaukom, en tilstand som fører til høyt trykk i ey; Grå stær, en uklarhet i linsen av ey; Permanent visjon skade, inkludert blindhet

Fortell øyelege om medisiner som barnet ditt tar. Du kan få navnene på medisiner, dosering, og årsakene til at de har fått foreskrevet fra revmatolog.