hvordan håndtere depresjon triggere

Noen mennesker kan ta den “gode” sammen med “dårlig” i livet, og det meste la ting rulle ut av sine skuldre. Andre, derimot, er ikke fullt så spenstig. For dem, noen stressende livshendelse – om tapet av en kjær, en dramatisk break-up, eller en Permittering – kan kick-starte en nedadgående spiral.

Hvis du har en personlig eller familiehistorie med depresjon, er nøkkelen til å stoppe denne spiral før det kommer ut av kontroll ved å sette spor og signaler sammen. “Hvis du vet hva dine akilleshæler er og kan si” Aha! “Dette er hva som skjer,” du er halvveis der, “sier Gail Saltz, MD, en New York-baserte psykiater.

Uansett hva som utløser depresjon, er hjelp å få. snakket med psykisk helse eksperter om de beste tingene å gjøre for å hjelpe administrere depresjon. Får regelmessig mosjon, spise et sunt kosthold, og sove nok (men ikke for mye) er gode måter å ta kontroll over depresjon. En sunn livsstil kan hjelpe deg avverge depresjon, og vil også hjelpe deg å komme gjennom en turbulent fase.

Men det er mer du kan gjøre, avhengig av dine stressfaktorer. Her er noen vanlige depresjon utløsende scenarier og ekspert-godkjent stemningen som øker strategier for å hjelpe deg å takle

Depresjon Trigger: Job Loss

I dagens ustø økonomi, er mange mennesker mister jobbene sine. Dette kan ofte føre til følelser av skam, verdiløshet og depresjon – særlig i en person som er sårbare.

Mood-Boosting Strategy

Komme permitterte betyr ikke at du er maktesløs, sier Scott Bea, PsyD. Han er psykolog i Cleveland Clinic Center for Behavioral Health i Ohio. Ikke ta nyheten liggende. Søke arbeid rådgivning med en gang. “Det er viktig å opprettholde sosial kontakt og samhørighet,” sier han. Ikke stopp å ta vare på deg selv. Du kan være på et stramt budsjett, men ikke alt har en bratt prislapp. “Du kan frivillig eller trener et lokalt fotballag.” Kort sagt, “du må finne en måte å gjøre en vanskelig situasjon stimulere noe nytt og bedre, i stedet for å stenge ned”, sier Bea.