hvordan graviditet (unnfangelsen) oppstår – emneoversikt

De fleste kvinner er i stand til å bli gravid fra puberteten, når deres menstruasjonssykluser begynne, før overgangsalderen, når deres sykluser stoppe. Et svangerskap starter med befruktning, når en kvinnes egg blir med en manns sperm. Befruktning skjer vanligvis i en egglederen som knytter en eggstokk til livmor. Hvis det befruktede egget vellykket reiser ned egglederen og implantater i livmor, begynner et foster vokser.

Alle eggene for en kvinnes liv er lagret i eggstokkene. Kvinner ikke holde produsere egg. Dette er forskjellig fra menn, som stadig gjør mer sperm.

Omtrent en gang i måneden, er et egg frigjøres fra en av kvinnens to eggstokker. Dette kalles eggløsning. Egget går så inn i den nærliggende egglederen som fører til livmoren.

Hvis en kvinne og en mann har ubeskyttet samleie, kan sperm som utbrøt fra mannens penis nå egget i egglederen. Hvis en av sædceller penetrerer egget, er egget befruktet og begynner å utvikle seg.

Egget tar flere dager å reise ned egglederen til livmoren. Etter at det er i livmoren, et befruktet egg vanligvis kobles til (implantater i) den slimhinnen i livmoren (endometrium). Men ikke alle befruktede egg vellykket implantat. Hvis egget ikke er befruktet eller ikke implantat, kaster kvinnens kropp egg og endometrium. Dette Shedding fører til blødninger i en kvinnes menstruasjon.

Når et befruktet egg gjør implantat, et hormon som kalles humant choriongonadotropin (hCG) begynner å bli produsert i livmoren. Dette er det hormonet som en graviditetstest tiltak. Det hindrer livmorslimhinnen blir utgytt, slik at kvinnen ikke har en periode. Andre tegn som bryst endringer og kvalme oppstå i en kvinnes kropp, som også betyr at graviditet har begynt.