hvordan foreldre kan hjelpe små barn være i bevegelse

10 april 2000 (San Francisco) – En gjennomsnittlig pjokk trenger ikke mye oppmuntring til trening. Squirmy-wormy preschoolers er nesten alltid raring å gå. Faktisk, eksperter sier at foreldre kan være den største barrieren for små barn får fysisk. På mange måter – ved å skyve dem i barnevogner, knekking dem i bilseter, plunking dem i handlekurver – omsorgs legge hindringer foran unge som vil mye heller være i bevegelse om.

Den beste måten å sørge for at små tots få all trening de trenger, sier Jim Sallis, PhD, en fysisk pedagog ved San Diego State University, er å få dem utenfor. Barn har en tendens til å gå, løpe, hoppe, hoppe og hoppe mye mer i den store utendørs enn de gjør når fast inne. Så, finn et trygt sted for dem å flytte og tilsyn med sine aktiviteter. Eller enda bedre, spille ball eller rase rundt med dem selv.

Når barna begynner på skolen, blir foreldrene igjen med et smalt vindu av tid, mellom 15:00 og 18:00, da de kan oppmuntre barna sine til å trene. “Svært få barna stå opp klokken fem på morgenen for å gå sykkel-riding”, sier Sallis. “Det skjer bare ikke.

Forskere som Sallis har funnet ut at små barn hvis foreldre aktivt støtte sine fysiske aktiviteter – ved å kjøre dem til sine aktiviteter og se dem gjøre dem – er mye mer sannsynlig å feste med sine tidsfordriv enn barn som har foreldre viser liten entusiasme for dem. Det er ikke mye bevis for å støtte ideen om at bare fordi mamma spiller tennis, vil hennes barn naturlig følge etter, sier forskere. Men å gjøre noe aktivt som en familie etter skolen eller i helgen – enten det er skyting kurver, donning in-line skøyter, eller ri bølger – absolutt ikke kan skade.

Sarah Henry, frilansskribent i San Francisco, har skrevet mye om helse og medisinske problemer.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …