hvordan fiber kan hjelpe diaré

Sjansene er, du trenger mer fiber i kosten. Det kan bidra til å holde fordøyelsessystemet på sporet.

“Fiber faktisk fungerer som en tarm regulator og kan være effektive for både forstoppelse og diaré,” sier gastroenterolog David Goldstein, MD, av Old Hook Medical Associates i Emerson, NJ.

Når du er forstoppet, gjør kroppen krakk som er tørr og hard. Anstrengende å ha avføring er ubehagelig og kan legge press på kroppen din. At presset kan føre til hemorroider, brokk og åreknuter.

Fiber hjelper å trekke vann fra kolon, noe som gjør avføringen mykere og lettere å passere. Så hvis du ofte forstoppelse, spise en fiber-rik diett.

Handle om; Annonser med U; Vilkår for oss; Privacy Polic; Igjen Polic; Kontakt oss

Den andre ytterligheten er diaré, når avføringen er løs fordi det er for mye vann i kolon. Fiber kan bidra til å få systemet tilbake i orden i dette tilfellet også.

“Løselig fiber kan faktisk absorbere overflødig væske i tarmen og dermed virke til firmaet opp en løs avføring. Tenk på det som en svamp effekt “, sier Goldstein.

Den gjennomsnittlige spiser 15 gram fiber per dag, men de bør ha mye mer. Kvinner bør få 25 gram og menn bør satse på 38.

Legg til mer fiber i kostholdet sakte for å unngå kramper og oppblåsthet. Gjør det over en 2- eller 3-ukers periode og drikk rikelig med vann. “Begynn med å legge 7 gram fiber til ditt daglige kosthold og øke den hver uke til du er i mål”, sier Megan Davis, RD, LD.

For å nå sitt daglige mål, kan en kvinne spise

En mann kunne nå det målet ved å legge tre tørket fiken (10,5 gram) og en mellomstor bakt yam (6,8 gram) til sin middag.

Det finnes to typer fiber: løselig og uløselig.

Hvilken type fiber du bør spise avhenger av hva som skjer med deg.

“Løselig fiber bidrar diaré ved å absorbere vann og legge bulk til avføring. Uløselig fiber, som ikke er fordøyelig, kan hjelpe med forstoppelse, men gjøre diaré verre “, sier kostholdsekspert Hilary Shaw.

Som er der? I frukt, grønnsaker og hele korn, generelt utsiden, eller hud, er uløselig. Dette er kjent som grovfôr. Den myke innsiden er løselig.

Løselig fiber bidrar også til å senke kolesterolet og kontrollere blodsukkeret. Matvarer som har løselig fiber inneholder

Disse matvarene har uløselig fiber

Mens du sannsynligvis har flere alternativer for å legge fiber i kostholdet ditt når du gjør måltider hjemme, det er enkle måter å få det på farten. Davis anbefaler disse valgene

Til frokost

Til lunsj eller middag

I noen tilfeller kan legen din foreslå supplerende fiber. Når det er mulig, skjønt, er det best å få fiber fra ubehandlet mat.

Fiber kosttilskudd miste noen av sine naturlige ingredienser under behandlingen, sier gastroenterolog Dang Nguyen, MD, fra St. Lukes Medical Center i Houston. “Naturlig fiber fra frukt og grønnsaker kan hjelpe en person holde full lenger, også.”

Sjekk med legen din før du tar fibertilskudd. Hvis du har visse medisinske tilstander, kan det hende du trenger for å unngå dem.

KILDER

Academy of Nutrition and Dietetics: “. Helsemessige virkningene av Kostfiber”

Continuum Health Partners: “tarmfunksjonen og kostfiber.”

David Goldstein, MD, gastroenterologis; partne; Old Hook Medical Associates, Emerson, NJ.

Megan Davis, RD, University of Alabama, Birmingham.

Hilary Shaw, RD, Baton Rouge, LA.

USDA: “National Nutrient Database for Standard Reference.”

Finn på