hvordan er bipolar lidelse diagnostisert?

Legene har kommet langt i fullt forståelse forskjellige stemninger i bipolar lidelse og å gjøre en nøyaktig diagnose. Det var ikke så lenge siden, da bipolar lidelse, var forveksles med andre lidelser som unipolar depresjon eller med schizofreni (en alvorlig psykisk lidelse med symptomer på usammenhengende tale, vrangforestillinger og hallusinasjoner). Med større forståelse for psykiske lidelser i dag, kan leger identifisere tegn og symptomer på bipolar depresjon, hypomani, og mani, og de fleste tilfeller, behandle sykdommen effektivt og trygt med bipolare medisiner.

Mens en fysisk undersøkelse kan avsløre pasientens generelle helsetilstand, må legen å høre om de bipolare tegn og symptomer fra pasienten for effektivt å diagnostisere og behandle bipolar lidelse.

Ta ‘s Bipolar lidelse

En bipolar lidelse diagnose er gjort bare ved å ta forsiktig oppmerksom på symptomer, inkludert deres alvorlighetsgrad, lengde og frekvens. “Humørsvingninger” fra dag til dag eller øyeblikk til øyeblikk ikke nødvendigvis indikerer diagnosen bipolar lidelse. Snarere hengsler diagnosen på å ha perioder med uvanlig høyde eller irritabilitet i humøret som er kombinert med en økning i energi, søvnløshet, og rask tenkning eller tale. Pasientens symptomer er fullt vurderes etter bestemte kriterier fra Psychiatric Associations Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders eller DSM-V.

Ved å gjøre diagnosen bipolar lidelse, vil psykiater eller andre psykiske helse ekspert stille deg spørsmål om din personlige og familiens historie med mental sykdom og bipolar lidelse eller andre stemningslidelser. Fordi bipolar lidelse noen ganger har en genetisk komponent, kan familiens historie være nyttig å gjøre en diagnose. (De fleste mennesker med bipolar lidelse, men ikke har en familiehistorie med bipolar lidelse.)

Dessuten vil legen spørre detaljerte spørsmål om bipolare symptomer. Andre spørsmål kan fokusere på resonnement, hukommelse, evne til å uttrykke deg, og evne til å opprettholde relasjoner.