hvordan du kan unngå en schizofreni tilbakefall

Tilbakefall er mulig når du blir behandlet for schizofreni, men du kan bidra til å forhindre dem ved å se opp for tidlig varsling tegn.

Du tror kanskje du holder nede en jobb er for mye for noen med schizofreni. Men med behandling, mange mennesker kan – og bør – være med i spillet; Folk føler bedre om seg selv hvis de gjør noe produktivt, “sier Steven Jewell, MD, førsteamanuensis i psykiatri ved Northeast Ohio Medical University.” Det er viktig å bli frisk til å gå videre med livet ditt, enten det er på skolen eller på jobben. “Jewell forfekter et team tilnærming til å gi pasienter behandling, ferdigheter og støtte …

Noen tegn på en schizofreni tilbakefall kan være vage. Andre kan være lik en første psykotisk episode.

Vær oppmerksom på disse tidlige tegn

Noen senere tegn kan omfatte

Det er viktig å unngå tilbakefall, fordi hver og en kan øke risikoen for fremtidige tilbakefall. Og når tilbakefall skje, symptomer kan bli vanskeligere å behandle.

Ta medisin som anvist. Det er viktig selv om schizofreni symptomer har gått bort. Stoppe medisin er den vanligste årsaken til tilbakefall. Hvor raskt dette skjer varierer, though. Det kan være dager, uker eller måneder etter avsluttet.

Samarbeider tett med legen din for å finne den laveste dosen for å kontrollere symptomene, samt den beste metoden og type medisinering. For eksempel, en gang i måneden, langtidsvirkende antipsykotisk levert av et skudd hjelper noen folk holde seg på sporet.

Unngå ulovlige rusmidler og alkohol. De gjør symptomene verre og øke risikoen for tilbakefall. Venner og familiemedlemmer kan hjelpe deg å finne tjenester som kan hjelpe med rusproblemer.

Finn verktøy for å håndtere stress. For mennesker med schizofreni, stress kan utløse symptomer. Når du føler deg overveldet, skritt tilbake og ta en pause.

Hvis du støtter en venn eller slektning med schizofreni, se om du kan hjelpe dem med å finne sunne måter å slappe av.

Målet for 30 minutters trening hver dag. Noen studier tyder på at trening, i tillegg til medisiner, kan bidra til schizofreni symptomer. For å holde seg på sporet, finne en øvelse partner.

Gjør ditt beste for å få den søvnen du trenger. Søvn kan være et problem for mennesker med schizofreni. Begrense koffein og få mosjon kan gjøre det lettere.

KILDER

Bouhlel, S. Encephale 2012.

Emsley, R. BMC Psychiatry 2013.

HelpGuide: “Schizofreni Treatment & Recovery.”

Lamberti, J. Journal of Psychiatric Practice, 2001.

Andreasen, N. The Journal of Psychiatry 2013.

Wunderink, L. JAMA Psychiatry 2013.

UpToDate: “Medikamentell behandling av schizofreni: Langtidsvirkende injiserbare antipsykotiske legemidler.”