hvordan Alzheimers utvikler: tegn til moderat og alvorlig Alzheimers

Neil Lava, M; på 17 desember 2015

Alzheimers sykdom starter vanligvis stille, med hjerneendringer som begynner år før noen merknader et problem.

Når symptomene begynner, er de vanligvis milde først. Glemsel er ofte det første tegn. Dette er ikke hverdags glemsel at alle får fra tid til annen. Det er mer enn det. For eksempel kan en person med mild Alzheimers gå seg vill i velkjente omgivelser og stille de samme spørsmålene flere ganger. Hvis det skjer mye, og skaper problemer i det daglige liv, kan det være et tegn.

Over tid påvirker tilstanden mer og mer av hjernen. Som det skjer, til Alzheimers skifter fra mild moderat til alvorlig. Denne prosessen tar vanligvis flere år. Legene kaller det for “progresjon” av sykdommen.

Selv om det er ingen kur, kan det hjelpe deg å vite hva du kan forvente, slik at du kan planlegge å møte din kjære ens behov i hver fase.

Det er ingen harde og-rask linjer mellom milde og moderate etapper, eller moderate og alvorlige stadier, men over tid kan du forvente å se endringer som for eksempel følgende.

Du kan legge merke til at noen i denne fasen av sykdommen mer trøbbel med har

Hukommelse. Han eller hun kan glemme detaljer om sin fortid.

Plikter. Det kan være vanskelig å utføre oppgaver som har flere trinn, såsom

Kommunikasjon. Din venn eller slektning makt

Oppførsel. Personer med moderat Alzheimers mai

Men de kan fortsatt huske detaljer om deres liv og menneskene rundt dem. Og de kan ta vare på noen oppgaver på egenhånd.

Likevel vil de trenger hjelp fra en omsorgsperson, for eksempel en venn eller et familiemedlem, for å holde dem trygge, rolig og ren. Selv om de kan være litt uavhengig, kan de ikke lenger være i stand til å leve på egenhånd.

De er ikke i stand til å kjøre på dette punktet. Så de trenger noen til å ta dem til legebesøk, for å se venner eller gjøre ting de liker, og gjøre andre ærend med dem.

Rengjøring av hous; Å få dresse; Bruk av telefon

Har problemer med å finne den rette wor; Miste oversikten over hva de planla å sa; Sliter med å forstå hva andre folk sier til dem

Bli frustrert eller sint lettere enn de pleide t; Ser eller hører ting som ikke er virkelig ther; Seem paranoid om uvirkelig trussel; Lov impulsivel; Vandre vekk fra hjemmet og gå seg vill