hvordan å unngå matforgiftning

Jennifer Robinson, M; på 18 september 2014

Sørg for at mat fra animalske kilder (kjøtt, meieriprodukter, egg) er godt kokt eller pasteurisert. Bruk et termometer for å kontrollere temperaturen i mat; Unngå å spise rå eller bortskjemt kjøtt og egg. Sjekk utløpsdatoen på kjøtt og egg før du kjøper og igjen før forbereder; velge og tilberede fisk og skalldyr for å sikre kvalitet og friskhet nøye; Hvis du blir servert et kokt kjøtt eller egg produkt i en restaurant, sende den tilbake for videre matlaging. Du bør også be om en ny plate; Vær forsiktig så du ikke la saft eller stekefettet fra rått kjøtt, fjærfe, skalldyr eller egg forurense andre matvarer; Ikke la egg, kjøtt, fjærkre, sjømat, eller melk for lengre perioder ved romtemperatur. Raskt kjøle leftovers og mat tilberedt på forhånd; Vask hendene, skjærebrett og kniver med antibakteriell såpe og varmt til varmt vann etter håndtering rått kjøtt, fjærfe, sjømat, eller egg. Wooden skjærebrett anbefales ikke, fordi de kan være vanskeligere å rengjøre; Unngå upasteurisert melk eller mat laget av upasteurisert melk; Ikke tin matvarer ved romtemperatur. Tine mat i kjøleskapet og bruke dem så raskt som mulig. Ikke frys mat når de er helt tint; Hold kjøleskapet på 40 grader Fahrenheit eller lavere, og den fryser ved 0 grader Fahrenheit eller lavere; Vask rå grønnsaker og frukt grundig før du spiser, spesielt de som ikke vil bli kokt. Unngå å spise alfalfaspirer inntil deres sikkerhet kan være trygg. Metoder for å rense alfalfa frø og spirer blir undersøkt; Drikk bare pasteurisert juice eller cider. Kommersiell juice med en forlenget holdbarhet som er solgt i romtemperatur (juice i pappesker, vakuum forseglet juice i glassbeholdere) er pasteurisert, men dette er vanligvis ikke angitt på etiketten. Juice konsentrater er også oppvarmet tilstrekkelig til å drepe bakterier; Vær oppmerksom på skikkelig hjemme hermetisering prosedyrer. Instruksjoner om trygt hjem-hermetisering kan fås fra fylke forlengelse tjenester eller fra det amerikanske Department of Agriculture; Hvis du er syk med diaré eller oppkast, ikke lage mat til andre, spesielt barn, eldre og de med svekket immunforsvar, fordi de er mer utsatt for smitte; Vask hendene med såpe etter håndtering reptiler, skilpadder, fugler, eller etter kontakt med mennesker eller kjæledyr avføring; Amme babyen hvis mulig. Morsmelk er den tryggeste mat for små spedbarn. Amming kan forhindre mange matbårne sykdommer og andre helseproblemer; De med høy risiko, for eksempel gravide, personer med svekket immunforsvar, barn og eldre bør als; Unngå myke oster som feta, Brie, Camembert, blå-veined, og meksikansk-stil ost. (Harde oster, bearbeidet ost, kremost og cottage cheese er trygge .; Koke mat før de er dampende varmt, spesielt leftover mat eller klare til å spise mat, som pølser, Selv om risikoen for matbåren sykdom forbundet med mat fra deli tellere er relativt lav, kan gravide og personer med svekket immunforsvar velger å unngå disse matvarene eller grundig oppvarmer kjøttpålegg før du spiser.

Matforgiftning, også kalt matbåren sykdom, er en vanlig, sørgelig, og noen ganger livstruende problem. Mennesker smittet med matbårne organismer har ingen symptomer eller kan ha symptomer som spenner fra mild intestinal ubehag til alvorlig dehydrering og blodig diaré.

Avhengig av typen av infeksjon, kan mennesker dør som et resultat av matforgiftning. Det er derfor det er svært viktig å ta skritt for å hindre matforgiftning. Følg disse generelle retningslinjene for å unngå å pådra en matbåren sykdom.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup