hvordan å ta hjertemedisiner

Legen din kan forskrive en rekke hjerte medisiner du kan ta for å behandle eller forebygge hjertesykdom. Disse stoffene kan bidra til å senke blodtrykket, redusere nivået av kolesterol i blodet, eller hjelpe kroppen å kvitte seg med overflødig væske som setter en belastning på hjertets evne til å pumpe blod.

Vet navnene på hjerte medisiner og hvordan de fungerer. Vet de generiske og merkenavn, dosering og bivirkninger av medikamenter. Hold alltid en liste over dine medisiner med deg; Ta hjerte medisiner som planlagt, på samme tid hver dag. Ikke slutte å ta eller endre medisiner med mindre du først snakke med legen din. Selv om du føler deg bra, fortsette å ta medisiner. Stoppe disse stoffene plutselig kan gjøre tilstanden verre; Ha en rutine for å ta hjerte medisiner. Få en eske som er merket med dagene i uken. Fyll eske i begynnelsen av hver uke for å gjøre det lettere å huske; Hold en medisin kalender og merk hver gang du tar en dose. Resept etiketten forteller hvor mye du skal ta på hver dose, men legen din kan endre dosen med jevne mellomrom, avhengig av din respons på stoffet. På din medisinering kalenderen kan du liste opp eventuelle endringer i doser som foreskrevet av legen din, Ikke redusere stoffets dose for å spare penger. Du må ta hele beløpet for å få fullt utbytte. Snakk med legen din om måter å redusere legemiddelkostnadene; Ikke ta noen over-the-counter narkotika eller urte behandlinger med mindre du ber legen din først. Noen stoffer, som antacids, salterstatninger, antihistaminer (inkludert Benadryl og Dimetapp), og ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs, for eksempel Advil, Motrin, og Indocin), kan forverre hjertesvikt symptomer; Hvis du glemmer å ta en dose, ta den så snart du husker det. Men hvis det er nesten tid for neste dose, spør legen din om å hoppe mot å gjøre opp den glemte dosen; Regelmessig fylle resepter og spør på apoteket eventuelle spørsmål du har. Ikke vent til du er helt ute av medisiner før du fyller resepter. Hvis du har problemer med å få til apoteket, har økonomiske bekymringer, eller har andre problemer som gjør det vanskelig å få ditt hjerte medisiner, la legen vite; Når du reiser, holde medisiner med deg slik at du kan ta dem som planlagt. På lengre turer, ta en ekstra uke forbruk av medisiner og kopier av resepter, i tilfelle du trenger å få påfyll; Før har kirurgi med generell anestesi, inkludert dental kirurgi, forteller legen eller tannlegen ansvarlig hva hjertet legemidler du tar. En antibiotika kan være nødvendig å være foreskrevet før et kirurgisk eller dental prosedyre; Legemidler som slappe trange blodårer kan forårsake svimmelhet. Hvis du opplever svimmelhet når du står eller komme ut av sengen, sitte eller ligge i noen minutter, og deretter få opp mer langsomt.

Noen i prime av sitt liv – en profesjonell idrettsstjerne, ungdoms idrettsutøver, maratonløper, eller andre tilsynelatende frisk person – er ikke ment å kollapse og dø av hjertesykdom. Men det tidvis skjer, gjør plutselig hjertestans førstesidestoff; Den sjeldne arten av plutselig hjertestans blant unge er nettopp det som gjør det så oppsiktsvekkende. Ifølge Cleveland Clinic, dreper plutselig hjertedød en i 100 000 til 1 i 300 000 utøvere under 35 år, oftere hanner …

KILDE

Heart Association.