hvordan å stoppe blødning fra hodeskadene – emneoversikt

Små kutt på hodet ofte blø tungt fordi ansiktet og hodebunnen har mange blodkar nær overflaten av huden. Selv om denne mengden blødning kan være alarmerende, er mange ganger skaden ikke er alvorlig, og blødningen vil stoppe med behandling du kan gjøre hjemme. Men det er viktig å vite forskjellen mellom sår kan du behandle hjemme og hodeskader som trenger akutt behandling.

Skallen er deformert. Tegn på misdannelse kan omfatte sunkne områder, synlige bein fragmenter, eller utsatt hjernen; Skaden innebærer øyet; Et kutt er dypt nok til å stikke hull i skallen.

Før du prøver å stoppe bleedin; Vask hendene godt med såpe og vann (hvis tilgjengelig); Dersom behandling av en annen persons såret, ta på gummihansker, hvis du har dem, før det legges press på såret. Hvis hansker ikke er tilgjengelig, kan du bruke flere lag med stoff eller plastposer mellom hånden og såret. Bruk hendene til å legge press bare som en siste utvei.

Hvis et kutt fra en hodeskade er dyp nok til å ha trengt inn i skallen, er akuttbehandling. Ring legen din eller andre nødetater umiddelbart. Ikke trykk hvis

Pollen teller, behandling tips, og mye mer.

Det er ingenting å fnyse.