hvordan å spise mindre og nyte det mer

Lyst til å kutte kalorier uten å kutte ut alle dine favoritter? Lær å ta hensyn – reell oppmerksomhet – til mat.

For noen år siden, jeg jobbet på min laptop, utvikle en ny workshop program, når en av mine favorittserier gjennom tidene kom på TV – Stolthet og fordom (den med Colin Firth som Mr. Darcy, men la oss være ærlige: er det noen andre?). Så jeg godt plassert i sofaen, forbereder seg på å dele de neste seks timer mellom mitt arbeid og Jane Austens mest absorberende helten (den eneste mannen for hvem jeg kanskje vurdere å gi opp sjokolade, hvis han spurte meg – men Darcy ville ikke gjøre det).

Dessverre, skriver omrisset viste seg å være så vanskelig, det tok all min oppmerksomhet. I stedet for dykking i Regency saga som praktisk talt oppfant seksuell spenning, endte jeg opp slogging min vei gjennom store mengder forskning. Etter den tid Lizzy Bennet ble kjørt av i hennes vogn som Mrs. Darcy, verkstedet mitt var så godt planlagt som D-dagen, men jeg følte det som om jeg hadde blitt lurt. Jeg hadde hatt verdens mest romantiske historien rett foran meg, og jeg hadde gått glipp av det.

Dette er måten de fleste av oss spiser hver dag. Maten er rett der, men fordi vi er opptatt med å gjøre andre ting, vi savner det. Vi tygge, vi svelge, men vi vet ikke oppleve smaken av maten, den glede av det. Og så, fordi vi savnet de beste delene, går vi tilbake for mer. Og mer.

Folk forteller meg hele tiden at de elsker mat. De elsker smaken, lukten, følelsen i munnen. Men sannheten er, når du elsker noe, betaler du oppmerksomhet til det. Når du elsker noe, ta deg tid med det. Og de fleste av oss ikke ta hensyn til vår mat.

Tenk på alle de måtene du savner gleden av mat fordi du er multitasking eller på annen måte distraherende selv: spise mens du lager mat, lese, se på TV, eller står ved kjøleskapsdøren bestemmer hva du vil hav; prøvetaking barnas matrester, de interessante ting på partneren din plate, de ødelagte informasjonskapsler på telleren på jobb (nei, det er ikke sant at når informasjonskapsler blir brutt, alle kaloriene rømme).

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …