hvordan å kjøpe joggesko: tips for å behandle føttene rett

Leter etter den rette joggesko?

I disse dager, kan søket være skremmende. Det pleide å være så enkelt. Som barn hadde vi joggesko som vi hadde på seg for alt fra å sykle til klatring et tre for å spille baseball i bakgården.

Nå er det sko for hver idrett – og utallige varianter å velge mellom. Asics, Nike, Mizuno, New Balance, Saucony – dette er bare noen av selskapene som selger joggesko. Det er vanskelig å uttale disse merkene, enn si huske dem.

Så hvordan vet du hvilke joggesko er rett for deg?

Vi spurte noen fitness eksperter – alle av dem løpere – hvordan å kjøpe joggesko. Her er deres råd

Den beste første trinnet i å finne den riktige joggesko er å vite hva du skal gjøre med dem, sier Bruce Wilk, fysioterapeut og eier av The Runners High, en løpende spesialitet butikk i Miami. Er du en jogger eller løper? Løper 15 miles per uke eller 25? Løper på stier, asfalt, eller en tredemølle? Trener du for et løp?

“En high school spor runner er annerledes enn en middelaldrende maraton”, sier Wilk.

Du må også ta hensyn til kroppen din type, sier han.

“En stor rund person er annerledes enn en smal tynn person,” sier Wilk, og det er joggesko der ute for enhver kropp type.

Vet hvordan du kjører, sier Wilk. Det er viktig å finne ut hvor en person først kommer i kontakt med bakken. Er det på utsiden av hælen? Er det på innsiden av forfoten?

Hvis poenget med første kontakt er hovedsakelig gjennom forfoten (som for mange idrettsutøvere og sprintere), så er det ikke mange sko som trengs bak forfoten, “sier Wilk.” Hvorfor skulle du ønske å ha mye pute i hælen når du ikke kommer til å bruke noe tid på det likevel?

Hvis du er en forfot løper, bør du være iført en løpesko som Nike Vomero, som har det meste av sin pute foran. Hvis du kjører fra hæl til tå, kan det hende at Asics Gel Kayano være den riktige løpesko for deg.

Sørg for å identifisere eventuelle skader du har utviklet fra å kjøre, så vel. Problemer som shin splinter, blemmer, senebetennelse, og plantar fasciitis ofte kan reverseres med riktig montering joggesko.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …