hvor effektive er cervical cap (femcap) for prevensjon?

Cervical cap (FemCap) er en myk, fingerbøll-formet cup laget av silikon eller latex. Den passer perfekt over livmorhalsen (der livmoren åpner inn i skjeden).

Spørsmål: Er det sant at du er sannsynlig å få vekt etter å ha gått på BIRT; -piller; A: Beklager, men hvis tallene på skalaen er høyere enn du ville LIK; du sannsynligvis ikke kan skylde det lille blisterpakning; I gjennomsnitt for kvinner på p-piller, så mange vil gå ned i vekt en; vil opp i vekt “, sier Vanessa Dalton, MD, MPH, en assisterende professor o; obstetrikk og gynekologi ved Universitetet i Michigan Health System, selv om noen kvinner få vekt mens på p-piller, er det vanskelig å si …

Kvinnen strøk innsiden av lokket med sæddrepende middel, og setter den inn i hennes vagina og opp til henne livmorhalsen før sex. Lokket blokker livmorhalsen og sæddrepende middel dreper sædcellene.

Du må holde lokket på plass i minst 6 timer etter sex. I løpet av den tiden, hvis du har sex igjen, du trenger ikke å søke på nytt sæddrepende middel. Men du bør sjekke at hetten er fortsatt på plass.

Kvinnen bruker fingrene til å ta hetten ut. Det er viktig å gjøre det innen 48 timer (2 dager) etter å ha sex. Hvis du lar den stå i, det er en sjanse du kunne få en staph infeksjon som kommer ut av kontroll og blir toksisk sjokksyndrom, som trenger umiddelbar medisinsk behandling.

Når hetten er ute, skyll den med såpe og vann, og la det lufttørke. Hold det i etuiet. Ikke bruk den med noen kremer eller smøremidler.

Du må gjøre en avtale med legen din for å få montert. Det er viktig at lokket passe tett.

Du bør bytte ut din kopp hvert år.

Anslagene varierer, men CDC sier at av 100 kvinner som bruker cap, vil om lag 12 uhell bli gravid i et typisk år. Det er mindre effektiv hvis du har hatt en baby ved vaginal fødsel. Og du må følge instruksjonene nøyaktig for at det skal fungere riktig.

Nei. Den mannlige kondom gir best beskyttelse mot de fleste kjønnssykdommer.

KILDER

US Department of Health and Human Services: “. Livmorhals Cap Faktaark”

Tenåringer Helse fra Nemours: “. Cervical cap”

CDC: “Prevensjon”.