hvis ra biologisk ikke hjelper nok: hva blir det neste?

Janssen.

David Zelman, M; på 12 november 2015

Det kan ta litt prøving og feiling for å finne den biologiske som fungerer best for din revmatoid artritt (RA), men det er god grunn til å bli optimistisk.

De fleste til slutt finner en som hjelper dem. Dine symptomer kan lette noe eller visne helt.

Adalimumab (Humira, certolizumab (Cimzia, Etanercept (Enbrel, golimumab (Simponi, Simponi Aria, Infliximab (Remicade)

Du bør begynne å føle seg bedre 4 til 6 uker. Legen kan også foreskrive andre medisiner som virker raskere å hjelpe deg i mellomtiden.

Hvis symptomene ikke lette, legen din. Målet er å finne dine beste medisiner så raskt som mulig, siden rettidig behandling bidrar til å beskytte kroppen fra RA skade.

Når legen din først foreskriver deg en biologisk, er det vanligvis en “anti-TNF” narkotika. Disse inkluderer

Hvis den første anti-TNF du prøver ikke fungerer for deg, vil legen din sannsynligvis gi en annen. Hvis du fortsatt ikke får lindring, kan han skifte til en annen type biologisk. Disse inkluderer

I noen tilfeller vil biologisk preparater arbeide for en stund og deretter blir mindre effektive. Det er ikke klart hvorfor. Hvis det skjer med deg, fortelle legen din. Han vil trolig forandre deg til en annen biologisk eller legge til en annen type RA medikament, slik som metotreksat eller sulfasalazin, slik at behandling fungerer bedre.

Noen mennesker får mer hjelp fra biologiske enn andre. Eksperter kan ikke forutsi det. Men de vet at folk som er behandlet i de tidligere stadier av RA har en tendens til å gjøre det bedre enn de som har hatt RA i mange år.

Abatacept (Orencia), som blokkerer immunsystemets T-celler til å senke inflammatio; Anakinra (Kineret), som retter seg mot interleukin-1, en kjemisk kroppen din gjør som forårsaker betennelse. Legen din vil kalle denne type narkotika en “IL-1-blokkering, Rituximab (rituxan), som retter seg mot visse B-celler, som er en del av immun syste, Tocilizumab (RoActemra), som retter seg mot IL-6, en kjemisk kroppen din gjør som forårsaker betennelse. legen vil kalle denne type narkotika en “IL-6 blokker.”

Biologiske også fungerer best hvis du tar dem regelmessig. Hvis du ikke kan gjøre det på grunn av bivirkninger eller kostnaden av narkotika, snakk med legen din om dine alternativer.

KILDER

Tålmodighet Hvit, MD, sjef for folkehelsen offiser, Arthritis Foundation.

Alan Friedman, MD, talsmann, College of Rheumatology.

College of Rheumatology: “Biologiske behandlinger for revmatoid artritt.”

Arthritis Foundation: “Drug Guide:. Biologics”

College of Rheumatology: “Anti-TNF.”

College of Rheumatology: “. Tocilizumab”