hot yoga: hvorfor bikram er så bra for kropp og sjel

Av Holly St. Lifer

Slik jeg ser det, er det sannsynligvis ikke er altfor mange mennesker som faktisk liker å utføre planke triceps extensions eller gjør vektet knebøy. Styrketrening kan være utmattende og kjedelig, uansett hvor mye du elsker din spilleliste. Men hot yoga er en muskel-building alternativ som ikke er kjedelige: Ditt sinn og kropp er helt engasjert, fra Child Pose til lik positur. Plus, forvandler hot yoga humøret, setter deg i mellowest mulig tilstand (selv om du er høy stressede som meg). Med varmt yoga, får du all-over styrke, fleksibilitet, stress reduksjon, mindfulness og en fantastisk shvitz, alt på samme tid. Fortsatt ikke solgt? La meg takle dine innvendinger, én etter én.

Men … det er for varmt. Hot yoga er ikke nødvendigvis Bikram, en type som skjer i et rom som er 105 grader. For eksempel, på Moksha Yoga Studio i New York City, er mellom 92 og 98. temperaturområdet “Noe varmere enn kroppstemperaturen kan bli for overveldende,” sier studio regissør og lærer Guillaume Brun. Hans tips: Få inn i rommet 15 minutter for tidlig og bare ligge stille. Dette vil hjelpe kroppen din tilpasse seg varmen.

Men … Jeg vil ikke være i stand til å holde positurer hvis jeg sklir fra svette. Hvis det skjer, bare vikle din håndkle rundt våt lem for støtte (dvs. rundt foten for treet Pose eller toppen av armen for Crow). Du kan også plassere en skli yoga håndkle over hele matten for å hindre svette-indusert glidning.

Men … Jeg skal bli dehydrert. Dagen før hot yoga klasse, drikke ca ti 8-unse glass vann. To timer før, drikke 16 dl vann, og i timene, fortsetter å guzzle etter behov. Post-klasse, fylle opp med en elektrolytt drink eller vann med sitron, eller spise litt agurk, vannmelon eller mørkegrønne bladgrønnsaker.

Men … mine muskler vil bli så varm jeg sprenger. “Heat faktisk øker blodtilførselen til musklene slik at de er mer ettergivende”, sier Michele Olson, Ph.D., professor i treningsfysiologi ved Universitetet i Auburn i Montgomery. “Du er mindre sannsynlig å bli skadet med varme muskler enn kjøligere seg. Tenk på en varm gummi band. Den strekker seg lett. I kontrast, en som er kaldt er stivere og mer sannsynlig å dukke når trukket.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …