hiv / aids og forkjølelse: forebygging, behandling, komplikasjoner og mer

Når du har AIDS, kan kroppen din finne det vanskelig å bekjempe forkjølelse. Sørg for at du gjør det du kan for å unngå å fange en, og ta godt vare på deg selv hvis du blir syk.

HIV, viruset som forårsaker aids, dreper eller skader celler i immunsystemet, kroppens forsvar mot bakterier. Det gjør det vanskeligere for deg å slå tilbake infeksjoner. Når du blir syk med en kald, er det mer sannsynlig å få komplikasjoner, som lungebetennelse.

Når du først blir syk, ringe legen din. Det er ikke noen medisiner som kan bekjempe viruset som forårsaker en kald, men han vil anbefale behandlinger som kan lette symptomene dine.

En kald normalt varer en uke og går bort av seg selv, selv hos personer med HIV. Men dersom symptomene dine ikke bedres eller du får kortpustethet eller feber, la legen få vite med en gang, i tilfelle du trenger mer aggressiv behandling.

Sørg for at du drikker rikelig med væske, spesielt hvis du har feber. Hvis temperaturen går over 102 F, kan det være et tegn på at du har influensa. Hvis legen din sier at du har det, kan han foreslå medisiner som kan gjøre det gå unna raskere. Men jo før etter at du blir syk du tar dem, jo ​​bedre de fungerer.

Enten du har en forkjølelse eller influensa, hvis appetitten er ned er det viktig å prøve å spise noe likevel. Mindre måltider kan bidra til du blir sulten igjen. Også hvile så mye som mulig og få nok søvn slik at kroppen har en sjanse til å komme seg.

Bruk alltid god hygiene for å redusere risikoen for å bli syk. Spør familie og venner til å gjøre sin del i å holde bakterier unna deg. Send dem til å dekke munnen når de hoster og vaske hendene ofte. De bør også unngå å berøre overflater etter å gni øynene eller nesen.

Bruk en antibakteriell rengjøringsmiddel eller en mild blekemiddel løsning å drepe bakterier på vanlige husholdnings hotspots, som for eksempel telefon mottakere, dørhåndtak, kjøkken og bad benkeplater og vasker, og kjøleskapet håndtaket. Også holde mus og tastatur ren.

Sjekk med legen din om vaksine mot lungebetennelse og influensa. CDC anbefaler at personer med langvarige sykdommer, inkludert HIV / AIDS, være blant de første til å få en influensa vaksine hvert år.

KILDE; National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer: Antimikrobiell resistens: NIH svar på et økende problem; NIAID: Emerging og Re-Emerging Infectious Diseases.