hip revmatoid artritt (RA): hip leddsmerter og hevelse

Om 1300000 mange mennesker i verden lider av revmatoid artritt (RA). Dette kronisk inflammatorisk artritt påvirker to til tre ganger så mange kvinner som menn.

Symptomer på hip leddgikt kan oppstå senere enn de fra RA påvirker mindre ledd.

Hip RA kan forårsake symptomer som sterke smerter, stivhet og hevelse. Med RA hofte smerter, kan du ha ubehag og stivhet i låret og lysken.

Andre symptomer på RA er tretthet, tap av matlyst, smerte, hevelse og stivhet i andre ledd. RA symptomer kan komme på gradvis eller plutselig.

RA er en autoimmun sykdom – immunsystem angriper pasientens egen kropp. Selv om årsaken til RA er ukjent, eksperter tror det følgende kan spille en rolle

For å gjøre en diagnose av RA, legen din vil gjøre en fysisk eksamen, ta en pasient historie, og bestille tester som blodprøver og røntgen.

Andre tester som kan være nyttig i diagnostisering RA inkluderer

Behandlinger for RA inkluderer sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs). Disse stoffene brukes med ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) og / eller kortikosteroider i lave doser. DMARDs inkluderer

DMARDs omfatter også stoffer som kalles biologisk modifier; disse er vanligvis brukt sammen med metotreksat. Biologiske legemidler inkluderer

NSAID kan også anvendes for å behandle RA hofte. NSAIDs kan være over-the-counter eller reseptbelagte styrke.

Regelmessig mosjon er viktig for RA. Trening styrker musklene som støtter leddene.

Trening hjelper også deg å holde fleksibel. Dette er viktig for å hindre smertefulle fall.

Fysioterapi kan hjelpe deg å lære måter å bevege uten smerte eller skade. Ergoterapi er nyttig å lære enklere måter å utføre dagliglivets aktiviteter, som for eksempel påkledning, matlaging, spising, eller rengjøring.