forbedre din hukommelse med kosttilskudd

Hukommelsestap bekymrer mange av oss som vi blir eldre. Du lurer kanskje på om du vil bli en av de 10 millioner baby boomers som utvikler Alzheimers sykdom. Eller kanskje du bare søker måter å befeste hukommelsen med hukommelses kosttilskudd, minne vitaminer, eller minne spill.

(Merk: Hvis du mistenker at du eller noen du er glad i kan ha Alzheimers, er det viktig å søke medisinsk hjelp.)

Å finne nye måter å redusere hukommelsestap kunne produsere forbløffende resultater. For eksempel, hvis utbruddet av Alzheimers kan bli forsinket i dagens befolkning med et gjennomsnitt på bare ett år, ville det være om lag 210 000 færre personer med Alzheimers 10 år fra nå. Og det ville gi en kostnadsbesparelse på $ 10 milliarder.

“Problemet med reseptbelagte legemidler er at de er ekstremt dyre og ofte har begrenset effekt i løpet av et kort tidsvindu”, sier Evangeline Lausier, MD, assisterende klinisk professor i medisin, Duke Integrative Medicine, Duke University Medical Center i Durham, N.C.

Jeg bruker kupong; Jeg kjøper butikken merkevare; Jeg handler i rabatt butikken; Jeg tar ikke vitaminer eller kosttilskudd

Selv om det er en rekke “hjernen boosters” på markedet – mange chockfull av flere stoffer – de fleste mangler forskning for å støtte deres minne-forsterke krav.

Ginkgo biloba er en som viser mer lovende enn mange andre, og er ofte brukt i Europa for en type demens som følge av redusert blodtilførsel, sier Lausier. “Ginkgo biloba tendens til å øke blodgjennomstrømningen i små fartøy.”

“Et par av meta-analyser og systema viser at ginkgo biloba er nyttig for demens i omtrent samme område som narkotika blir presset veldig tungt å behandle Alzheimers,” sier Adriane Fugh-Berman, MD, førsteamanuensis i komplementær og alternativ medisin masterstudiet i avdeling for fysiologi og biofysikk ved Georgetown University School of Medicine.

Dessverre er det ikke alle som lykkes, legger hun til. Ginkgo ser ikke ut til å hindre demens. Men hos personer som allerede har demens, kan det enten forbedre symptomer eller stabil symptomer slik at de ikke blir verre. I tillegg er noen, men ikke alle studier viser fordeler i humør, årvåkenhet og mental evne hos friske mennesker som tar ginkgo. Mer forskning må gjøres for å være sikker på om disse effektene.

Her er noen andre minne kosttilskudd som også kan ha et visst potensiale, men krever mye mer forskning