er vekttap kirurgi for deg?

Melinda Ratini, DO, M; på 19 november 2015

Du kan være en kandidat for vekttap kirurgi hvis

Tenåringer vanligvis ikke får vekttap kirurgi med mindre de er ekstremt overvektige, med en kroppsmasseindeks (BMI) på minst 35, og med en vekt-relaterte tilstand.

Hvis du tenker på det, snakk med legen din om hvorvidt det er et godt alternativ for deg.

Når du får vekttap kirurgi, gjør kirurgen endringer i magesekken eller tynntarmen, eller begge deler. Her er de fire metodene kirurger vanligvis bruker

Gastric Bypass: Legen din kan kalle dette “Roux-en-Y” gastric bypass, eller RYGB. Kirurgen etterlater bare en meget liten del av magesekken (kalt posen). At posen kan ikke holde mye mat, slik at du spiser mindre. Maten du spiser omgår resten av magen, går rett fra posen til tynntarmen. Denne operasjonen kan ofte gjøres gjennom flere små snitt med et kamera for å se innsiden (laparoskop). Leger kan også utføre en mini-gastrisk bypass, som er av en lignende fremgangsmåte også gjøres gjennom en laparoskop.

Du er en overvektig voksen, spesielt hvis du har en vekt -relaterte tilstand, for eksempel type 2 diabetes; Du vet risiko og fordeler; Du er klar til å justere hvordan du spiser etter operasjonen; Du er forpliktet til å gjøre endringer i livsstil for å holde vekten av.

Justerbar Gastric Band: Kirurgen setter et lite band rundt toppen av magen. Bandet har en liten ballong inni den som styrer hvor stramt eller løst bandet er. Bandet begrenser hvor mye mat kan gå inn i magen. Denne operasjonen er gjort ved hjelp av en laparoscope.

Gastrisk Sleeve: Denne operasjonen fjerner det meste av magen og etterlater kun en smal seksjon av den øvre del av magesekken, som kalles en gastrisk hylse. Operasjonen kan også dempe sult hormon ghrelin, slik at du spiser mindre.

Duodenal Switch: Dette er komplisert operasjon som fjerner det meste av magen og bruker en gastric sleeve å omgå det meste av tynntarmen. Det begrenser hvor mye du kan spise. Det betyr også kroppen din ikke får så mye av en sjanse til å absorbere næringsstoffer fra maten, noe som kan bety at du ikke får nok av vitaminer og mineraler du trenger.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …