er min nyfødte normalt?

I det øyeblikket det nyfødte er levert, er du nødt til å lempe et tungt sukk av lettelse nå at babyen har kommet. Men hvis du er som de fleste førstegangsforeldre, betyr at lettelse ikke vare lenge, fordi nå vil du ha nye utfordringer deg.

“Hvis du ikke vet hva du kan forvente, eller spesielt hvis du forventer den slags” Hollywood “versjon av dukken perfekt nyfødt, se og undersøke barnet for første gang kan være ganske sjokkerende for noen foreldre – og også føre til noen alvorlige angstanfall “, sier Tia Hubbard, MD, barnehage barnelege ved University of California i San Diego Medical Center.

Men eksperter sier, uansett hvor skremmende ting kan dukke opp i løpet av de første timer eller dager etter fødselen, de fleste om ikke alle av det du ser er midlertidig og en del av normal spedbarn utvikling.

Of course, eksperter sier det er alltid en god idé å ta noen forstyrrende / angå eller varige nyfødte symptomer med barnelege oppmerksomhet. For å bidra til å roe frykten og forberede deg for det første titt på din lille kjerub, spurte flere eksperter til å tilby nye foreldre et raskt glimt av hva de første dagene og ukene av en baby liv kan være.

Hvis du noen gang fniste gjennom en Saturday Night Live “Coneheads” skit, så gjør deg klar. Du kan snart bli cradling din egen lille “kjegle head” i armene dine!

“Etter en vaginal fødsel, er babyens hode ganske langstrakt og kjegleformet, og foreldre er umiddelbart bekymret det er måten ungen hode kommer til å være for alltid,” sier Steven P. Shelov, MD, leder av pediatri ved Maimonides Medical Center i New York City, og direktør for Maimonides Spedbarn og Barnesykehuset.

Men Shelov sier ikke bare vil hodeformen endring (vanligvis innen 48 timer eller mindre), men det kjegleform du se ved fødselen er helt normalt.

“De bein i skallen av en nyfødt er med vilje mobil. Fødselskanalen er stramt, og bein er ment å gi, slik at hodet til å passere gjennom, som er hva som faktisk forårsaker at langstrakt form,” sier Shelov. Det er trykket på hodet kommer gjennom kanalen som gir barnet membranen hodeformen som vil i løpet av et par dager. Babyer født via keisersnitt vanligvis ikke viser mye av kjeglen hodeform.