er min medisinske tilstand (eller medisin) gjør meg sint?

Sinne er en naturlig, sunn følelser. Men hyppige utbrudd kan være skadelig for helsen din. Du kunne ha noen følelser du trenger å sortere gjennom, eller det kan være en medisinsk grunn. En rekke forhold og noen medisinske behandlinger har raseri som en bivirkning.

Som denne formen for demens utvikler seg, folk har en tendens til å piske opp i frustrasjon. Det kan være spesielt tøff på pleieren å håndtere plutselige anfall av raseri. Anger er et vanlig symptom, så omsorgspersoner bør ta et skritt tilbake og se etter den umiddelbare årsaken, enten det er fysisk ubehag eller problemer med å kommunisere.

Benzodiazepiner er vidt foreskrevet for en rekke av angst tilstander som panikklidelse, posttraumatisk stresslidelse (PTSD), og obsessiv-kompulsiv forstyrrelse (OCD). Leger kan også bruke dem behandle søvnløshet. Anfall av sinne er en sjelden, men skadelig bivirkning av disse stoffene, spesielt for de med en allerede aggressiv personlighet.

Anger er ikke uvanlig for folk på autismespekteret. Raseri kan komme plutselig, tilsynelatende fra ingensteds, og deretter forsvinne like raskt. Triggere inkluderer stress, sensorisk overbelastning, blir ignorert, og en endring i rutinen. Personen kan ha problemer med å kommunisere, noe som gjør ting enda vanskeligere. De kan ikke engang klar over at de handler ut av sinne. En del av oppløsningen blir stadig mer klar over seg selv og situasjoner.

Statiner er allment foreskrevet for å senke kolesterolet. Men noen studier viser at disse stoffene er koblet til aggresjon i tillegg. Eksperter sier at lavt kolesterol også senker nivået av serotonin (din lykke hormon), som kan føre til en kort temperament og depresjon.

Irritabilitet går ofte sammen med fortvilelse. Deprimerte menn spesielt er mer sannsynlig å ha voldsomme eksplosjoner. Det er ofte beskrevet som “sinne slått innover”, men det kan skrus utover, også. Dette stemningslidelse kan behandles med medisiner og terapi.

Når du får beskjed om at du har en alvorlig sykdom som diabetes, vil du sannsynligvis ha en masse følelser, inkludert sinne. Folk kan mislike å måtte endre sin livsstil. De kan også være redd for hvordan det vil påvirke deres fremtid. Med diabetes, det er en sammenheng mellom lavere enn normalt blodsukker tall og flyr av håndtaket. Dette er fordi hormoner som brukes til å kontrollere glukose (sukker) nivåer er den samme som brukes for å regulere stress. Holde glukose i sjakk vil hjelpe.