er fast food dreper vår smakssans?

Har du noen gang lagt merke til at alle hurtigmat ledd har den samme “smell”? Varm olje blandet med eau de løk? Noen mennesker har selv halvt spøkefullt foreslo det kan være en hemmelig vanedannende kjemikalie pumpet inn.

[Den smakssansen] er i en dårlig måte, “Steven A. Witherly, PhD, president og administrerende direktør i Teknisk Products Inc., en mat konsulentfirma i Valencia, Calif., Forteller.” Fast food har latterlig høye nivåer av salt , fett og sukker – og hjernen liker salt, fett og sukker.

Alle har ca 10 000 smaksløker på hans eller hennes tunge (selv om disse kan tynne som folk blir eldre). “Fast food gjør ikke så mye kjedelig smaksløkene som påvirker hvordan hjernen prosesser som smaker så behagelige eller ubehagelige,” sier Witherly. Hormoner slik som insulin og leptin påvirker også hjernens inntrykk av en gitt mat. “Snack mat påvirker hvordan vi behandler mat.

Tradisjonelt har forskere sagt smakssansen kan oppdage salt, bitter, sur og søt. Nå, Witherly sier, en femte smak funnet å være direkte mottatt av tungen er umami (uttales “ooo-mamma”), som er mononatriumglutamat (MSG) smak. Parmesan ost er stort på dette, 1% av veier; soyasaus er også 1%. Umami er bundet til et protein som finnes i morsmelk at hjernen er tiltrukket.

Witherly sier også den menneskelige smakssans kan gjenkjenne hot pepper smak og en annen han kaller fettsyre smak.

Marcia Levin Pelchat, PhD, psykolog og forsker ved Monell Chemical Senses Center i Philadelphia, forteller hot pepper smaken er mer av en hudirritasjon signal i indre kinnet i stedet for en smak. (Carbonation, sier hun, gir en lignende irritasjon som kan studeres av smaks forskere.)

Uansett hva som utløser dem, smakssansen plukker opp signalet og sender det til hjernen for tolkning og kombinasjon med andre smaker.

Visse opplevelser – som salt, sukker, og til en viss grad, følelsen av fettet – blir en forventning. Folk ønsker å oppleve dem. “Jeg har sett folks hjerneskanning lyse opp i gleden sentrene når fettet passerer over tungen,» sier Witherly.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup