er en vegetarisk diett for meg?

John M Goldenring, MD, JD, MPH

Når “Elizabeth” (ikke hennes virkelige navn) startet college, hun spiste en typisk, dyr-basert diett. Bacon, osteburgere, pizza og lasagne var hennes bærebjelkene. I sitt andre år som student, Elizabeth byttet til et vegetarisk kosthold, sier hun hadde lært så mye om dyrs rettigheter på skolen at hun ikke lenger kunne spise kjøtt.

Nå er en senior i juss, er Elizabeth ekstremt helsebevisste og en talsmann for dyre juridiske rettigheter. Hun har vært en veganer (spiser ikke kjøtt eller animalske biprodukter) i fem år.

Et vegetarisk kosthold er et kosthold basert på planter – ikke kjøtt, fisk eller fugl. Vegetarisk kosthold variere, avhengig av hvor mange matvarer av animalsk opprinnelse er inkludert. Her er noen av de populære typene

Kvasi-vegetarianer. Dietten inneholder fisk og fjærfe, men ikke rødt kjøtt; Pescatarian. Dietten inneholder planter og fisk; Semi-vegetarianer. Meat inngår i dietten. Noen semi-vegetarianere kan ikke spise rødt kjøtt, men kan spise fisk og kanskje kylling; Lacto-ovovegetarian (lakto – meieriprodukter, ovo – egg). Dietten inneholder egg, melk og melkeprodukter, men ikke kjøtt eller fisk er fortært; Tilsvarer minst seks uker. Melk og melkeprodukter er inkludert i dietten, men ikke egg eller kjøtt eller fisk; Veganer. Dietten utelukker alle fisk og animalske produkter, inkludert egg, melk og melkeprodukter.

Vegetarianere vanligvis veier mindre enn ikke-vegetarianere. I en studie fant forskerne at mens fedme er økende i USA, det bare påvirker 0% til 6% av vegetarianere. Andre studier viser at vegetariske barn har en tendens til å være slankere enn barn som spiser animalske matvarer.

Den vegetarisk lavere gjennomsnittlig kroppsvekt kan være knyttet til det høye fiberinnholdet i planteføde. Plant fiber fyller deg opp raskt, og kan resultere i mindre snacking og binging senere på dagen.

Strenge vegetarianere nyte et utvalg av deilig mat – bare ikke kjøtt! Eksempler inkluderer hele korn brød, beriket korn, nøtter, peanøttsmør, egg, belgfrukter og soyaprodukter, tofu, grønnsaker og frukt, pasta og ris, og magre meieriprodukter.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …