er det trygt for vektløftere å ta kreatintilskudd?

Svar b; Richard Weil, MED, CDE

Øvelse fysiolog, Medisinsk Exper; Forfatter, MedicineNet

Kreatin er en forbindelse som har vist seg å fremskynde bedring hos voksne etter kort (vanligvis 10 sekunder eller mindre), høy intensitet anfall av øvelsen, som et sett av vektløfting. Det er ingen utholdenhet ytelse fordeler fra kreatinbruk.

Styrkeøkning og økning i masse assosiert med kreatin bruk oppstår fordi det gjør utøverne til å gjøre mer arbeid med mindre trøtthet i en bestemt tidsperiode på grunn av bedring i utvinning tid. Det er ingen steroid-lignende effekter med kreatin som direkte forårsaker økning i proteinsyntesen, øker i testosteron tilgjengelighet eller syntese, eller andre anabole prosesser, og bare mindre bivirkninger synes å være rapportert (gastrointestinale ubehag og kramper er de to viktigste klager).

Personer som bruker kreatin bør drikke seks til åtte glass vann om dagen mens du tar kreatin for å unngå dehydrering. Blant personer som tar kreatin, har 30% ikke se noen fordel. Hvis ingen fordel er observert etter fire til seks ukers bruk, så det ville være klokt å slutte å ta det, om ikke av annen grunn enn å spare penger.

Hvis vektløftere er tenåringer, bør de vite at sikkerhet og effekt av kreatin ikke er etablert hos ungdom. The College of Sports Medicine har anbefalt at kreatin ikke brukes av noen yngre enn 18 år, og i tillegg er kollegiale trenere og trenere forbudt fra å anbefale eller levere kreatin, eller andre kosttilskudd for den saks skyld, til sin student idrettsutøvere.

KILDE

 Spør ekspertene: Trenings Q & A av Richard Weil.