elveblest behandlinger: medisiner og hjem rettsmidler

allergi Trender

Det første trinnet i å håndtere elveblest er å finne ut årsaken. Deretter kan du prøve å unngå at avtrekkeren.

For mange mennesker, er allergi behandling reaktiv. Du får fylt opp, opp øynene, og deretter gå til medisinskapet for lettelse. Men mange leger si at vi har fått det feil vei. I stedet bør vi være å ta medisin før vi har symptomer. Kall det allergi forbehandling; “Vi har alltid fortelle folk til å begynne å ta medisin før allergi sesongen begynner,” sier Jonathan A. Bernstein MD, en allergolog og professor i klinisk medisin ved Universitetet i Cincinnati. “Mennesker…

Se en lege hvis utbruddet ikke forsvinner i løpet av få dager, skjønt. Og få medisinsk hjelp umiddelbart hvis du merker symptomer på angioødem (som hevelse i lepper, tunge eller svelg) eller en alvorlig allergisk reaksjon (anafylaksi).

Hvis du ofte får elveblest, eller hvis utbrudd påvirke deg for mye, vil legen sannsynligvis foreskrive antihistaminer. Behandling med kortikosteroider, som du tar gjennom munnen, vil noen ganger redusere hevelse når antihistaminer ikke fungerer. Men leger vanligvis spare dem for mer alvorlige tilfeller. Legen kan også vurdere et biologisk legemiddel, omalizumab (Xolair), for kronisk elveblest hos personer 12 år og over.

Hvis du er alvorlig allergisk mot bistikk eller andre insektsbitt, visse matvarer, eller medisiner, spør legen din om forskrivning en nødssituasjon kit med adrenalin skudd. Du vil bruke disse til å behandle anafylaksi. Ha alltid med to adrenalin byggesett med deg.

Fortell legen din hvis du fortsetter å få anfall av elveblest som varer en måned eller mer.

Ring legen din eller få akutt medisinsk hjelp umiddelbart dersom noen av disse tingene skje

1. Du begynner å bli brennende eller kløen renner i halsen.

2. Du får elveblest og en tørr hals, hoste, kald svette, kvalme, svimmelhet, problemer med å puste, eller et kraftig fall i blodtrykk etter en bie stikk eller insektbitt eller en ny medisin. Dette kan være anafylaksi. Gi deg selv en adrenalin skutt, selv om du er usikker på om dine symptomer er allergi relatert. Det er trygt å bruke. Du må likevel legehjelp selv om symptomene dine ser ut til å stoppe.

3. Du har symptomer på angioødem (igjen, som hevelse i lepper, tunge eller hals). Du trenger øyeblikkelig legehjelp, slik at den ikke blokkerer luftpassasjen til lungene.

KILDER

College of astma, allergi og immunologi: “All About Hives.”

Academy of Dermatology: “Hives.”

MedlinePlus Medical Encyclopedia: “Hives.”